Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Καρχιμάκη

«Η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής. Τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική».

O πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμύριο ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του ενώπιον ειδικού ανακριτή, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ηθική αυτουργία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, αδίκημα που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.

Χαρακτήρισε απολύτως αναληθείς τις κατηγορίες σε βάρος του και εξέφρασε την πίκρα του για το γεγονός, πως αστήρικτα ψεύδη τον οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου.

Ο πρώην υπουργός  υποστήριξε πως ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον.

Ο Καρχιμάκης χαρακτήρισε συκοφαντικές τις καταγγελίες, αποδίδοντας τες σε πολιτικά κίνητρα, επικαλούμενος απόσπασμα από την εν λόγω αναφορά, σύμφωνα με την οποία, η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν "ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και στην υπηρεσία".

Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ που βρέθηκαν στο γραφείο του, φέρεται να υποστηρίζει πως αυτά έφτασαν ανωνύμως στο γραφείο του σε φάκελο το 2007 και πως από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή, στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μειμαράκης.

"Ισως με τις θέσεις που τολμηρά, αταλάντευτα και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα, να ενόχλησα και να κατέστησα αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν αποτόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου", φέρεται να υποστηρίζει ο Καρχιμάκης.

Υπέρ του πρώην υπουργού κατέθεσαν οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι τόνισαν τη μάχη που έδινε ο Καρχιμάκης για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.