Επανεμφανίστηκε έπειτα από πάρα πολύ καιρό ο Δημήτρης Ρέππας. Ο κος Ρέππας που απέφευγε συστηματικά να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει παρέμβαση λίγες μέρες πρις τις εκλογές. 
Ο κος Ρέππας εκτιμά πως πιθανότατα τον Οκτώβριο η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές. Ξεκάθαρα ο κος Ρέππας στέκεται απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο επιτίθεται:
«Η επίκληση του αγαθού της σταθερότητας από τις δυνάμεις που στηρίζουν τον κύριο Σαμαρά και την Κυβέρνηση είναι επιλεκτική και περιστασιακή. Όλοι θυμούνται ότι το 2011-2012, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, με την υπόθαλψη των «αγανακτισμένων» από τις δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης, η χώρα οδηγήθηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μόνο και μόνο για να κυβερνήσει η Ν.Δ των Ζαππείων. Τώρα που η εποχή των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας και αλλού φαντάζει μακρινή, η σταθερότητα κατ’ αυτούς κινδυνεύει εάν προκύψουν πολιτικές εξελίξεις που τους είναι ανεπιθύμητες. Οι δημοκρατικές εκλογές δεν είναι παραγωγός αστάθειας, αντιθέτως ενισχύουν την πολιτική σταθερότητα.» 

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση στο ΠΟΤΑΜΙ για την ενοχοποίηση των πολιτικών χαρακτηρίζοντας παραπλανητικό το γεγονός πως γίνεται επίκληση του νέου χωρίς να προσδιορίζεται ιδεολογικά.  
Ο κος Ρέππας ξεκαθαρίζει πως θα ψηφίσει «Ελιά» γιατί είναι ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι «Ελιά». 
«Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαγράφω λάθη και ευθύνες. Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, γιατί θα ήταν πολιτικά ανήθικο και πράξη εθελοτυφλίας να συμβάλω με τη (μη) ψήφο μου στην απαξιωτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή της χώρας.» 
Ο κος Ρέππας απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημειώνει «Το ΠΑΣΟΚ, ας μην έχει το άγχος των δημοσκοπήσεων, ας μην επιδίδεται σε προσδιορισμό του ύψους του πήχη κατά το δοκούν. Το αποτέλεσμα των εκλογών, ασχέτως ποσοστού, θα είναι κακό αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να πορεύεται όπως τώρα και θα είναι καλό αν βγάλει τα συμπεράσματά του και από την επόμενη κιόλας ημέρα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με αλλαγή πολιτικής στάσης.» 
Ο.Α