Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Ανατρέψατε τον νόμιμο πρωθυπουργό της Ελλάδας στις Κάννες!

O Αλέξης Τσίπρας στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτέθηκε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε στη ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες.

Καλώς ο Τσίπρας αξιοποίησε τις αποκαλύψεις των Financial Times για να αλλάξει τη ρητορική του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα ζήτημα που έχει ιδιαίτερη σημασία και για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, αλλά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι και ο ίδιος είχε τότε εκμεταλλευθεί αυτή την εξωθεσμική ανατροπή, ότι ουσιαστικά βοήθησε σε αυτή, αφού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν  «προδότη» τον Γιώργο Παπανδρέου και υποκινούσαν τις επιθέσεις με αυγά και γιαούρτια εναντίον κυβερνητικών στελεχών.

Γιατί ο Τσίπρας δεν τόλμησε να πει την αλήθεια ότι οι μεν Ευρωπαίοι φοβήθηκαν ότι ο Παπανδρέου με την κίνηση του "άνοιγε" το μεγάλο κεφάλαιο της δημοκρατίας στην ΕΕ και θα μπορούσαν να ζητήσουν δημοψηφίσματα και άλλοι λαοί- οπότε η εξουσία θα ξέφευγε από το γνωστό διευθυντήριο- οι δε πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό ότι φοβήθηκαν πως τελικά με το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός θα απαντούσε υπέρ της δανειακής σύμβασης και του ευρώ και θα έδινε το χρόνο στον πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου να πιστωθεί τα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.