Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ κάποιος και ΟΧΙ το ΠΟΥ;

του Αλέκου Στάμου

Για πάμε από την αρχή στα βασικά.
Πού επιτρέπουμε στον Νίκο Παπανδρέου να αρθρογραφεί; 
Στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ του ΔΟΛ;, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ;, στο ΕΘΝΟΣ;, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;, στην ΚΟΝΤΡΑ;, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ;, στην REAL;, στην ΑΥΓΗ;, στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ; Πού;
Μήπως σε ΚΑΜΙΑ;
Μήπως του επιτρέπουμε και πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν διάφοροι "επιφανείς" και μη που συνεργάζονται με εξωνημένες και λαθρόβιες "ενημερωτικές" ιστοσελίδες μεγαλοεπιχειρηματιών και διοχετεύουν από την πίσω πόρτα "ειδήσεις", "απόψεις" και "σενάρια"; Ανώνυμα και εκ του ασφαλούς; (νομίζουν).
Γιατί είδα κάποιους φίλους να "παρεξηγούνται" επειδή ο Νίκος Παπανδρέου αρθρογράφησε στην νέα εφημερίδα του Χατζηνικολάου την ΑΓΟΡΑ. 
Αν το επιχείρημα είναι ότι δεν πρέπει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες που έχουν βρίσει και υπονομεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου τότε ΔΕΝ πρέπει να ξαναδημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδα. Γιατί ΟΛΕΣ έχουν κάνει κατά καιρούς το ίδιο πράγμα, έχουν βρίσει χυδαία και υπονομεύσει τον ΓΑΠ.
Αν το επιχείρημα είναι ότι δεν πρέπει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες που ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες τότε ΔΕΝ πρέπει να ξαναδημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδα. Γιατί ΟΛΕΣ ανήκουν άμεσα ή ΕΜΜΕΣΑ σε τέτοιους.
Πήρα το πρώτο φύλλο της ΑΓΟΡΑΣ. Η αίσθηση που έχω είναι ότι είναι αρκούντως σοβαρή και αξιοπρεπής σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα έντυπα του Σαββάτου. 
Διάβασα και το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου. Επισημαίνει και αναδεικνύει μια πραγματικότητα που την αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο όλοι μας. Το γεγονός δηλαδή ότι στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής κυβέρνηση και Σύριζα έχουν πλησιάσει τόσο πολύ που ακούγεται παράταιρη η πόλωση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Διαβάζοντάς το "ανάποδα" συμπεραίνει κανείς ότι με μεγάλη ευκολία οι "αντιμνημονιακές" και αντιπαπανδρεϊκές δυνάμεις του 2011 προσαρμόζονται στις μνημονιακές επιταγές. Εφαρμόζοντας και υποσχόμενοι μάλιστα πολιτικές πολύ πιο επώδυνες και κακέκτυπο αυτών της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Δεν είδα κάποιον να κρίνει και να σχολιάσει ΤΙ γράφει ο Νικ Παπανδρέου στο άρθρο του. Ασχολούνται μόνο με το ΠΟΥ το γράφει. 
Κι αυτό είναι υπεκφυγή. Τουλάχιστον. 
Γιατί μπορεί κάλλιστα να είναι ΚΑΙ κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.