Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Και τώρα τι ;

του Σήφη Βαλυράκη

 Η Ελλάδα αναγκάστηκε να ζητήσει την πολιτική και οικονομική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της, όταν το ελληνικό κράτος βρέθηκε σε αδυναμία, λόγω και της παγκόσμιας κρίσης, να χρηματοδοτήσει τις βασικές λειτουργίες του. Η χώρα μας λοιδορούμενη σαν το μαύρο πρόβατο της ΕΕ, εκβιαζόμενη από τα πράγματα και τους δανειστές, αναγκάστηκε να αποδεχθεί επαχθείς όρους δανεισμού της.

Τα προβλήματα για την Ελλάδα ήταν δύο. Το έλλειμμα, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που σημαίνει χαμηλή ανταγωνιστικότητα και το έλλειμμα στον ετήσιο προϋπολογισμό της. Ο δανεισμός για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, σώρευσε διαχρονικά ένα υπερβολικό δημόσιο χρέος. Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν όμως του μνημονίου και εξακολουθούν παρά την όποια βελτίωση, να αναμένουν και σήμερα την επίλυση τους.


Η πολιτική αντιπαράθεση «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» είναι αποπροσανατολιστική. Το πρόβλημα προϋπήρχε και οδήγησε στο «μνημόνιο».

Κρίτων Αρσένης: Η Ελλάδα θα επιτρέψει τα χημικά στην Μεσόγειο;

Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, ένα πλοίο γεμάτο χημικά κατευθύνεται προς την Ιταλία. Εκεί θα μεταφορτώσει τα χημικά της Συρίας σε ένα Αμερικανικό πλοίο που θα τα μεταφέρει στο κέντρο της Μεσογείου μεταξύ Κρήτης, Ιταλίας και Λιβύης. Εκεί και θα καταστραφούν. Όταν συμφωνήθηκε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, κανένας δεν φανταζόταν ότι η Ελλάδα θα πλήρωνε τη νύφη. Αφού οι χώρες που πρωτοστάτησαν στη συμφωνία καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και που παράγουν τα χημικά όπλα, ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, αρνήθηκαν να αναλάβουν την καταστροφή τους, ο κλήρος έπεσε στις αδύναμες χώρες.

Πρώτη στη λίστα η γειτονική μας Αλβανία η οποία ανέτρεψε τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων όταν ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους για να αναγκάσει την κυβέρνηση να αρνηθεί. Τότε γεννήθηκε μία άλλη ιδέα. "Και γιατί δεν τα ρίχνουμε στη Μεσόγειο;". Καθώς εθελοντές να τα αναλάβουν δεν βρίσκονταν, το έγκλημα από ιδέα έγινε επιλογή. Οι διεθνείς ανακοινώσεις προκαλούν ανησυχία. Η ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας Σίγκριντ Κάαγκ δήλωσε: Όλα τα χημικά προτεραιότητας θα καταστραφούν στη θάλασσα στο Αμερικανικό πλοίο. Τα λιγότερο επικίνδυνα θα καταστραφούν από εταιρίες και χώρες που προθυμοποιήθηκαν να τα αναλάβουν. Τι ακριβώς εννοεί η κυρία Κάαγκ λέγοντας καταστροφή; Τι θα γίνει με τα κατάλοιπα; Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ δήλωσε ότι θα καταστρέψει μέρος των χημικών καταλοίπων αφού υποστούν υδρόλυση, μόλις 350 τόνους έναντι 1.300 τόνων όπλων. Οι υπόλοιποι; Πόσοι τόνοι καταλοίπων παράγονται από κάθε τόνο όπλων;

«Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παγιώνει τη συνεργασία με τη Δεξιά»

Να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική που ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση και τη συνεργασία του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά ζητά μέσω της «Κ» ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου «κλείνει» την πόρτα στην «Κίνηση των 58» λέγοντας πως αποδέχεται και αναγνωρίζει «ένα ΠΑΣΟΚ», τονίζει την ανάγκη επαναγεφύρωσης των σχέσεων του με τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και τοποθετείται για τις μίζες Τσοχατζόπουλου και Κάντα. Την ίδια ώρα, εξαπολύει εκ νέου επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη

Κύριε Καρχιμάκη, με το «καλημέρα» του νέου χρόνου  η «Κίνηση των 75» άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τι ζητάτε; Απομάκρυνση από το κυβερνητικό σχήμα;

Επαναλάβαμε τις θέσεις μας οι οποίες είναι γνωστές εδώ και καιρό. Η κριτική μας αφορά στη διαπίστωση πως δεν υπήρξε ποτέ συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά και τονίσαμε την ανάγκη ενός ιδεολογικού  και πολιτικού πρόσημου διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να μην φτάσουμε στο σημείο να μιλούμε, πράγμα που δυστυχώς σήμερα γίνεται, για ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Όταν λέτε πως ο τόπος έχει ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο σε ποιες δυνάμεις αναφέρεστε και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος έχει στοχοποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση της κίνησης των 75 σχετικά με το πρόσφατο κείμενο «των 58»

Στα μέσα Δεκεμβρίου τα μέλη της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο καλούνταν από την κίνηση των 58 να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το πώς πρέπει να είναι η νέα κεντροαριστερά και πως πρέπει να ονομαστεί η νέα διάδοχος παράταξη.

Τότε εύλογα δημιουργήθηκαν από αρκετούς - μεταξύ των οποίων και της Κίνησης75- αρκετές ενστάσεις.  

Ενστάσεις που εκφράστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από εντυπωσιακό αριθμό
 ομιλητών.

Πρόσφατα λάβαμε ένα νέο ε-μαιλ από τους 58 που μας λέει ότι οι 58 βρέθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν το όνομα της νέας παράταξης για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Επειδή δεν πήραμε ποτέ και σε κανένα όργανο την απόφαση για διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή επίθεση νεολαίας ΠΑΣΟΚ προς Σαμαρά: ''Όταν ο Σαμαράς έκοβε και ο Τσίπρας έραβε''

Το γάντι σήκωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την «ευχή» του να είχε μία αντιπολίτευση σαν αυτή της ΝΔ τη διετία 2009 - 2011.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Σαμαρά:

Η δήλωση Σαμαρά:" Μακάρι να είχα και εγώ τέτοια αντιπολίτευση (σαν αυτή που έκανε η ΝΔ το 2009-11)", μας προκαλεί αισθήματα θυμηδίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δημιούργησαν από κοινού το ψευδεπίγραφο αντιμνημονιακό κίνημα, κινήθηκαν χέρι χέρι για δυο χρόνια και αποτέλεσαν τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτό της δραχμής. Ποιος ξεχνάει την ανεύθυνη αντιπολίτευση 2009-2011, στην οποία ο κ. Σαμαράς έκοβε και ο κ. Τσίπρας έραβε;

Σήμερα, μιλάνε όλοι εκ του ασφαλούς. Ο κ. Σαμαράς, μετά την οβιδιακή μεταμόρφωση, ως ευρωπαϊστής πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας, μόλις χθες είπε ότι δεν θα ανεχθεί νέα μνημόνια. Αυτά που τώρα ισχύουν μάλλον θα τα αποδεχτεί σιωπηρά.

Δυστυχώς, οι πρωταγωνιστές αυτού του παραλογισμού δεν έχουν καταλάβει ότι στην Ελλάδα του μέλλοντος δεν χωρούν υποκρισίες και τακτικισμοί. Στην Ελλάδα του μέλλοντος δεν χωράνε παλιά υλικά και παλαιοκομματικές λογικές.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

του Σταυρου Στραβόλαιμου    

Παθαίνεις πλάκα ακούγοντας ή διαβάζοντας για τα αμύθητα ποσά που «δανείζονταν» οι επιτήδειοι του συστήματος, για τα εκατομμύρια που άρπαξαν, δανεικά και αγύριστα και έγιναν νοματαίοι.  Ζαλίζεσαι πραγματικά με το ασύλληπτο ύψος των θαλασσοδανείων που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες και  ξεπερνούν τα 50 δισ ευρώ. 
    Την ώρα που οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν πάντα φειδωλές προς τον απλό κοσμάκη και όταν και  εάν άνοιγαν,  οι τράπεζες  ζητούσαν μεγάλες εγγυήσεις για την εξασφάλιση τους, οι μεγαλοκαρχαρίες με τα κονέ και την υποτιθέμενη φερεγγυότητα και  αξιοπιστία τους απολάμβαναν χρηματοδοτικά προνόμια και διευκολύνσεις που αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός για τους κοινούς θνητούς. 
     Πακτωλοί χρημάτων έρεαν προς κάθε κολλητό και δικό τους επιχειρηματία. Λεφτά του απλού έλληνα φορολογούμενου και καταθέτη που με το πρόσχημα της ανάπτυξης,  γίνονταν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, πολυτελείς βίλλες και επαύλεις, κότερα, και χλιδάτη ζωή.
     Έτσι γιατί το σύστημα ήταν καλοσυνάτο, πρόθυμο, και γαλαντόμο σε ορισμένους που είχαν τον τρόπο τους να εκβιάζουν και να επηρεάζουν πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις, ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.  Να κινούν με λίγα λόγια  τα νήματα.
    Αποκαλύφτηκαν επίσης και συνεχίζουν να βγαίνουν στον αφρό, τέρατα και σημεία στο επίπεδο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ΦΠΑ, της παράνομης συνταξιοδότησης, της καταλήστευσης του ΕΣΥ,  της μίζας και του κατάμαυρου χρήματος της διαπλοκής. Όλα τα τρωκτικά πάνω στο κρατικό κορβανά να τον ξεσκίζουν ασύστολα .

Εδώ σας θέλω πατριώτες…

Του Σταύρου Θεοδωράκη

Θέλω να ξαναδιαβάσουμε λίγο τα νούμερα: 54.000 Έλληνες (για λόγους απλοποίησης αντιστοιχώ κάθε έμβασμα σε ένα πρόσωπο) έβγαλαν στο εξωτερικό, 22 δισεκατομμύρια ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αρχικά, εκ παραδρομής, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για 54 δισ. Ήταν λάθος. Το υπουργείο Οικονομικών έτρεχε μέσα στη νύχτα να μαζέψει τα νούμερα. Ποια είναι τα τελικά στοιχεία; Αυτά που δείχνουν ότι 22 δισ. ευρώ είναι «ορφανά» αν και δεν μας λένε πόσα τελικά ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Πότε έφυγαν; Το 2008, το 2009, το 2010, το 2011 (τα δύο τελευταία χρόνια του Καραμανλή δηλαδή και τα δύο πρώτα του Παπανδρέου). Τα στοιχεία, έστω λανθασμένα, έδωσε στην Βουλή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και αναφερόταν στις «επίσημες εξαγωγές» (με εμβάσματα). Κοινώς κανένας δεν γνωρίζει πόσα είναι μέσα σε στρώματα και θυρίδες. 

Και οι εκροές βέβαια συνεχίστηκαν και το 2012 και το 2013. Και θα συνεχιστούν και το 2014. Μόνο τον προεκλογικό Μάιο του 2012 βγήκαν από την χώρα (άλλα) δύο δισ. ευρώ. Το ίδιο θα γίνει και στις ερχόμενες εκλογές. Πάλι κάποιος Στρατούλης θα πει «θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για ανάπτυξη», ένας Κεδίκογλου θα αρχίσει να φωνάζει «θα σας δημεύσουν τις καταθέσεις» και οι τράπεζες στην Γερμανία και την Ελβετία θα υψώσουν ξανά την ελληνική σημαία. Σας θυμίζω ότι μόνο η λίστα Λαγκάρντ «κρύβει» 2.2 δισ. ευρώ (και αφορά τις καταθέσεις μόνο σε μία τράπεζα – την HSBC της Ελβετίας – και «συναλλαγές» μέχρι το 2007 – εποχές δηλαδή που κανείς δεν είχε λόγο να βγάλει τα λεφτά του από την Ελλάδα… και όμως τα έβγαλε). Και αυτό είναι που πρέπει να απασχολήσει κάποια στιγμή την παιδική χαρά των ελλήνων πολιτικών.

Όχι μόνο πώς θα φορολογήσουν τα ελάχιστα εναπομείναντα ευρώ (κυβέρνηση), όχι μόνο πώς θα γίνουν τα λεφτά των Ευρωπαίων δανεικά και αγύριστα (αντιπολίτευση), αλλά πώς θα επιστρέψει ο πλούτος πίσω. Και πώς θα συνεχίσουμε να παράγουμε πλούτο. Είναι βέβαια γνωστό ότι πολλοί «πλούσιοι» χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως τραπεζικό υποκατάστημα – βλέπε και ΤΤ. Έπαιρναν δάνεια και τα «έκαναν» σπίτια στο Λονδίνο και τις Σεϋχέλλες. Υπάρχουν και άλλοι όμως που είχαν, σοβαρή επενδυτική δραστηριότητα στην χώρα. Αυτοί όλοι σιγά σιγά «την κάνουν». Και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Να κυνηγήσει τους «δανειολήπτες πλούσιους» και να ενισχύσει τους «δημιουργούς πλούτου». Με μέτρα αλλά και με πειθώ. Να αισθανθούν οι «επιχειρηματίες – δημιουργοί» ότι αυτή η χώρα δεν είναι τσιφλίκι των κρατικοδίαιτων πλουσίων, των κολαούζων των κομμάτων. Και παράλληλα να καταλάβει και η κοινωνία μας ότι η ενοχοποίηση του πλούτου μας οδηγεί στην Αλβανία του Χότζα.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου, με αφορμή σχόλια για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν, σχετικά με το "κούρεμα" του χρέους

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, με την απάντησή του σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, επαναλαμβάνει το αυτονόητο, δηλαδή, τις επιπτώσεις που θα είχε το μονομερές "κούρεμα" του χρέους το 2010, μικρό δείγμα των οποίων βίωσε η Κύπρος πρόσφατα και μάλιστα, χωρίς μια ασύντακτη διαδικασία "κουρέματος".

Ντόπιοι σχολιαστές, αλλά και κάποια πολιτικά στελέχη, αποκρύπτοντας αυτήν ακριβώς την παράμετρο, ζωτικής σημασίας για τη χώρα, συνάγουν συμπεράσματα τα οποία τους βολεύουν.

Έτσι όμως, δεν λένε απλώς τη μισή αλήθεια. Καταφεύγουν στο ψεύδος για να αποκρύψουν το καταστροφικό αδίεξοδο στο οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα η υιοθέτηση των δικών τους ανεδαφικών δήθεν λύσεων.

Δηλαδή, την χρεοκοπία της χώρας.

Ακόμη και η αυτονόητη αλήθεια, θυσία στην σκοπιμότητα.

Θυμίζουμε στους επιμηθείς της ιστορίας, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία είχε θέσει προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή η τότε Ελληνική κυβέρνηση, απέρριπτε η ΕΕ και η ΕΚΤ. Ουσιαστικά, ήταν μια πρόταση που τότε, η συζήτησή της και μόνον δημοσίως, εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη!

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με την άποψη του κ. Ρεν, η πραγματικότητα είναι πως επιβεβαίωσε ότι, ουδεμία συμφωνία υπήρχε από εταίρους ή ευρωπαϊκούς θεσμούς -όπως η ΕΚΤ- για "κούρεμα" του χρέους το 2010.

Γι' αυτό, ό,τι και να λένε σήμερα, ουδεμία αξία έχει από τη στιγμή που δεν έχουν απαντήσει στην κρίσιμη ερώτηση: που θα έβρισκαν τα χρήματα που είχε άμεση ανάγκη η χώρα;

Κίνηση των 75: «Τα στοιχεία του Στασινόπουλου για τα εμβάσματα, μας επιβεβαιώνουν»

Για πλήρη επιβεβαίωση στα όσα έχουν καταγγείλει σχετικά με το πάρτι φοροδιαφυγής στον έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση των 75». 


«Η κατάθεση του Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το μέγεθος της φοροδιαφυγής και τις μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο της δυστυχώς μας επιβεβαιώνει.

και προστίθεται ότι όπως είπε ο κος Στασινόπουλος: 

-Από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ οι έλεγχοι ξεκίνησαν μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013. Σχεδόν 3 χρόνια από τον ερχομό της λίστας στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μόνο σε 6 περιπτώσεις!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Θάνος Μωραΐτης: «H συνεργασία με τη ΝΔ έχει ημερομηνία λήξης»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στον δημοσιογράφο Γιάννη Καμπουράκη


Στην ομιλία του στην τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, ο πρωθυπουργός έθεσε - λένε οι αναλυτές - το δίλημμα των ευρωεκλογών. Ευρώπη ή μη Ευρώπη. Δεν είναι κινδυνολογικό από την πλευρά της κυβέρνησης να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη που θέλει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ; 
Η χώρα έχει απαντήσει σε αυτά τα διλλήματα επανειλημμένα. Αυτά τα θέματα έχουν κλείσει. Η ανακίνησή τους δεν έχει κανένα νόημα και δεν είναι εθνικά υπεύθυνη. Μετά από όσα δεινά έχουν επιφέρει τα τελευταία 4 χρόνια στην Ευρώπη και ειδικά στο Νότο οι σκληρές, εξοντωτικές νεοφιλελεύθερες επιλογές των ευρωπαίων πολιτικών συμμάχων της ΝΔ, είναι φυσιολογικό ο κ. Σαμαράς να θέλει να «κρύψει» τα πραγματικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών. Το διακύβευμα είναι τι Ευρώπη θέλουμε. Η ιστορική επιλογή επιβίωσης της χώρας που πάρθηκε το 2010 είναι άλλο από την εκλογική επιβεβαίωση ενός δήθεν success story του νότου που θα επιδιώξει η ευρωπαϊκή δεξιά. 

Ναζί ή κλέφτης;

Για «αυγή» και «φώς» μέσα στην «σάπια» Πολιτεία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του η οποία πραγματοποιεί εκδήλωση στου Γουδή.

Απευθυνόμενος στη 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας» ο Μιχαλολιάκος είπε ότι επανειλημμένα οι πολιτικές δυνάμεις χαρακτήρισαν τον ίδιο και τους οπαδούς του ναζί ωστόσο δεν τους χαρακτήρισαν ποτέ κλέφτες.

«Μας είπαν ναζί αλλά δεν μας είπαν κλέφτες. Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Μιχαλολιάκος ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε ναζιστικά τους οπαδούς του.

Αυτά υποστήριζε ο "αρχηγός" το μακρινό 2012 (20 Οκτωβρίου δειτε και το βίντεο)

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. έβγαλαν λαγό εντοπίζοντας 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.

Το ρεπορτάζ εδώ.
Ο ίδιος  στη δήλωση πόθεν έσχες του που δημοσιεύεται στο site της Βουλής εμφανίζεται να μην έχει εισόδημα και να διαθέτει μόλις 7 ευρώ στον λογαριασμό του στην τράπεζα
Τελικά μετά τις αποκαλύψεις τι θα είχαν να πουν......και ναζί και κλέφτες;




Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων».

Με δήλωσή του ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση του ΤΤ



Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2014

Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων».

Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ' εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:

Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ’ επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS. 

Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά: 

α. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των "συμπτώσεων" καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.

Τα CDS της ηλιθιότητας


του Γιώργου Προκοπάκη 


 Με την έκδοση εντάλματος για τον Φιλιππίδη, πολλοί ανέσυραν την ιστορία των CDS του ΤΤ, ως τεράστιο σκάνδαλο. Με συνωμοσίες ποιός αγόρασε τα συγκεκριμένα χαρτιά, από το συγκεκριμένο ΤΤ. Λες και κάτι που πουλιέται και αγοράζεται, με τυποποιημένα συμβόλαια, σε οργανωμένες αγορές, αλλά αν δεν είναι το συγκεκριμένο χαρτί με άρωμα Φιλιππίδη ή Παπαδόπουλου δεν μπορεί να βρεθεί στην τιμή που θέλει ο αγοραστής. Πόσο απατεώνες είναι αυτοί που τα διακινούν και πόσο ηλίθιοι αυτοί που τα χάφτουν και τα διακινούν ως παπαγαλάκια!

Ανασύρθηκε ένα γελοίο κείμενο, κάποιου βλαμμένου ή απατεώνα από το Unfollow. Οι ψεκασμένοι του Unfollow θέλουν να πιστεύουν και να πιστεύουμε πως μπορεί να υπήρξε στιγμή που κάποιος θα έβαζε €27 δις για να ασφαλίσει ένα χρεώγραφο ονομαστικής αξίας €4 δις. Πόσο πιο ηλίθιος μπορεί να είναι όποιος αναπαράγει αυτή την μπούρδα των απατεώνων του Unfollow.

Όσο για τον Φιλιππίδη που αγόρασε (και τον Παπαδόπουλο) που πούλησε, ας αποφασίσουν οι ηλίθιοι. Τζογάρησαν στην ελληνική χρεοκοπία και είναι πράκτορες του εβραιομασονικού λόμπυ ή διέπραξαν απιστία που δεν τα κράτησαν μέχρι τέλους; Τα δε CDS μπορεί να τα κρατάει κανείς χωρίς να πληρώνει τα ετήσια ασφάλιστρα;

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την υπόθεση του ΤΤ

Για ακόμη μια φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες. 

Αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ. 

Ποια είναι η πραγματικότητα και μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών; Ότι κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν.

Επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό;

Καμία. 

Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Σε τι αποσκοπούν; 

Πρώτον, προφανώς να "μεταθέσουν" μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. 

Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας. 

Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο. 

Ο λόγος;