Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Μιχάλη Καρχιμάκη: Με τις θεωρίες των ανεκδιήγητων Ζαππείων ο Σαμαράς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Με τη φράση είναι κομπλεξικοί και μικροί όσοι καταφέρονται εναντίον των πολιτικών του Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης όλους εκείνους που για δικούς τους λόγους εναντιώνονται σε εκείνες τις πολιτικές . Μάλιστα στη συνέντευξη του στη NewsMail.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για παρεάκια που αυτοϋπονομεύονται. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου παράλληλα, εκτιμά ότι το κεφάλαιο του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει πολύτιμο στο ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή

Κύριε Καρχιμακη, η υπόθεση της κεντροαριστεράς έτσι όπως εξελίσσεται πιστεύετε πως έχει μέλλον στη χώρα;

Κεντροαριστερά χωρίς περιεχόμενα πολιτικών, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς προτάσεις για αλλαγή πολιτικής, χωρίς συγκρούσεις, με όλους όσους υπονομεύουν, υποκλέπτουν και παρεμποδίζουν τον πλούτο σε αυτό τον τόπο ,σε βάρος των πολλών ,των μόνιμων θυμάτων της κρίσης και των ανθρώπων της δημιουργίας ,δεν μπορεί να υπάρξει . Οι δημόσιες σχέσεις και οι υπό κλίσεις ,σε αυτούς που έφεραν και επιδείνωσαν την κρίση ούτε εμπνέουν ,ούτε δίνουν ελπίδα ,για την ζωή και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας των πολλών .

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας.

Ραγκούσης: Η Ελλάδα χρειάζεται ΝΕΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αντί επιλόγου.
δεν είναι δυνατόν να μείνουν αμετάβλητες οι δομές που μας χρεοκόπησαν. Αν οι δομές δεν αλλάξουν είναι θέμα χρόνου η Ελλάδα να χρεοκοπήσει ξανά.
Σήμερα το χειρότερο βέβαια είναι πως οι δομικές αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία όχι μόνον δεν αντιμετωπίζονται αλλά κι αυτές που σε ορισμένους τομείς αρχικά το 2010 εκμηδενίστηκαν, αναβιώνουν.
Μετά τον Ιούνιο του 2012 δυστυχώς είναι σε εξέλιξη η νεκρανάσταση του παλιού.
Ένα μόνον μικρό δείγμα τελευταία είναι αυτή η μικρονοική και μικροπολιτική διαχείριση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών κατά παράβαση της φιλοσοφίας και του γράμματος του Ν.3852- Καλλικράτη, ενός νόμου που δεν εχει ακόμη εφαρμοστεί στο σημείο αυτό.
Για να αλλάξουμε λοιπόν υπόδειγμα πρέπει να αλλάξουμε την μηχανική του συστήματος.

Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε
 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ μαζί με ένα ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
 Η Ελλάδα, και κυρίως η νέα γενιά, όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη την
 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ

Καρχιμάκης : Nα τη χαιρόμαστε τέτοια Συγκυβέρνηση

Σχόλιο του Μιχάλη  Καρχιμάκη για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με  τις ευκαιρίες εποχιακής ασχόλησης κ.λ.π .

"Μήπως  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει  να υπενθυμίσει  και να απαιτήσει από τον κ. Πρωθυπουργό , ότι όταν συγκυβερνάς...συν-ανακοινώνεις,;;;;;
Κυρίως για ζητήματα ζωτικής  σημασίας (έστω και αν διαρκούν για λίγο χρόνο)για την κοινωνία και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται ,όπως πχ οι ανακοινώσεις για τις 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης που το ΠΑΣΟΚ  και η κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ  εδώ και πολλούς μήνες το είχαν πρώτο θέμα στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης και πίεζαν να υλοποιηθεί άμεσα ; 

Να λοιπόν άλλο ένα κορυφαίο ζήτημα που η δεξιά για άλλη μια φορά μας χώνεψε. 

Εδώ λοιπόν ισχύουν ...   τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου ..

Ή τα καλά εμείς (Νέα Δημοκρατία )και τα  κακά εσείς (ΠΑΣΟΚ ) 

Να  την χαιρόμαστε τέτοια συγκυβέρνηση !!!!!!!!!!! 

Πρωτοβουλίες για το πολιτικό σύστημα από την Κίνηση των 75

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κίνηση, παραθέτει μια σειρά δράσεων, στις οποίες οφείλει αν προχωρήσει άμεσα η χώρα, όπως είναι η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, η διαφάνεια, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής βάσης της Ελλάδας, ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών, και αποφασιστική αντιμετώπιση του φασισμού.

Ως προς την απονομή δικαιοσύνης, η Κίνηση των 75 ζητεί άμεσα πρωτοβουλίες για την εκδίκαση των χιλιάδων υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ

Ως προς το πολιτικό σύστημα:

1.      Ένα δικό μας Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και επιστροφής στις αγορές, που θα οδηγούσε μέσα στο 2014 σε έξοδο από το μνημόνιο και στην ανάπτυξη. Ένα Εθνικό Σχέδιο που θα είναι πρωτίστως δικό μας δημιούργημα και εθνικός μας στόχος.

2.      Ισχυρή  διαπραγμάτευση κρίσιμων πτυχών του με τους εταίρους μας στην Ε.Ε.

3.       Ένα νέο πολιτικό πλαίσιο για τη διαφάνεια, την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση πολιτών με μεγαλύτερη αναλογία, μικρές περιφέρειες κλπ.

4. Μόνιμη Δημόσια Ανάρτηση σο Διαδίκτυο του Πόθεν Έσχες Πολιτικών, Δικαστών, Δημόσιων Λειτουργών, Στελεχών Αυτοδιοίκησης, Μελών Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών και Φορέων Δημοσίου, Συνδικαλιστών, Δημοσιογράφων και Ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης. Η δημόσια ανάρτηση είναι ο μόνος τρόπος να  ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους ασκούντες εξουσία οποιασδήποτε μορφής. Δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μομφή εναντίον τους, αλλά ως διαδικασία που ενισχύει τη διαφάνεια και περιφρουρεί τους πολλούς έντιμους εξ αυτών.

5.      Μια πραγματική Συνταγματική Αναθεώρηση που θα προστατεύσει την Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία από τις αδυναμίες του παρελθόντος.

6.      Ευρωπαϊκές συμμαχίες εν όψη Ευρωεκλογών για μια συνολική Ευρωπαϊκή λύση.

Economist: Κέρβερος η τρόικα που κρατάει τις χώρες στον Αδη

 «Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Aδη. Στη σύγχρονη πολιτική η τρόικα είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό κάτω κόσμο. Στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και οι καθαρίστριες φωνάζουν "δολοφόνοι" όταν οι επικεφαλής της τρόικας επισκέπτονται την Αθήνα. Στη Λισαβόνα αντιστοίχως πανό διαδηλωτών αναφέρουν υβριστικά συνθήματα. Υπάρχει τώρα ένας πορτογαλικός νεολογισμός, "entroikado" που σημαίνει κάποιος που έχει υποστεί οικονομικό σοδομισμό». 

Το περιοδικό Economist σε ένα αλληγορικό άρθρο του που συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό σκίτσο του Πίτερ Σρανκ, στο οποίο απεικονίζεται ο Κέρβερος μπροστά σε μία πύλη που στην καγκελόπορτα γράφει «Λιτότητα» και στον τοίχο δεξιά «έξοδος», ενώ δύο άνθρωποι κοιτούν διστακτικά αναζητώντας τρόπο διαφυγής περιγράφει με σκληρά λόγια  την τρόικα και τους κατά τόπους απεσταλμένους της .

Μήνυμα αλληλεγγύης του Γιώργου Παπανδρέου προς τις γυναίκες του Μαρόκου

Ο Πρόεδρος  της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Πρώτο Γραμματέα του κόμματος μέλος από το Μαρόκο USFP , Ντρις Λασγκάρ για τον αγώνα που δίνει για τα δικαιώματα των γυναικών. Πριν λίγες βδομάδες, κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου των γυναικών του USFP , o Ντρις Λασγκάρ υποστήριξε  δημόσια βασικά τους αιτήματα όπως την κατάργηση της πολυγαμίας, την απαγόρευση του γάμου με ανήλικα κορίτσια και την έναρξη ενός διαλόγου για την ισότητα των δύο φύλων σε θέματα κληρονομιάς. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εξτρεμιστικών κύκλων στο Μαρόκο που ξεκίνησαν μια καμπάνια ύβρεων και απειλών κατά του Ντρις Λασγκάρ και των γυναικών του USFP .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γιώργου Παπανδρέου είναι το ακόλουθο:

Αγαπητέ Ντρις,
Ενημερώθηκα για τις επιθέσεις, ύβρεις και απειλές που είχαν ως στόχο εσένα προσωπικά καθώς  και στελέχη του κόμματος σου.
Με την επιστολή αυτη θέλω να σου μεταφέρω τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Σοσιαλιστικής Διεθνους  μπροστά  σε αυτές τις πράξεις μίσους που εκφράζουν μια άρνηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Είμαι πεπεισμένος ότι τα γεγονότα αυτά θα κάνουν ακόμα πιο αποφασιστική την βούληση σου καθώς και όλων των δημοκρατικών πολιτών του Μαρόκου για την συνέχιση των αγώνων για την ισότητα και δεν θα σας αποσπάσουν από τα πραγματικά διακυβεύματα  και τους προβληματισμούς της μαροκινής κοινωνίας.
Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παπανδρέου
Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Από το Γλέζο στη Βόζενμπεργκ ή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά...

Άνω - κάτω και πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου  περί πιθανού σχηματισμού μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υπό όρους. Ειδικότερα, ο Γλέζος υποστήριξε «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του ανέβηκε στο βήμα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Βούτσης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την «πρόσκληση συνενοχής». 
Παράλληλα, ο Γλέζος επιχείρησε να ανασκευάσει, με διευκρινιστική δήλωσή του στην οποία κάνει λόγο για «ειρωνική τοποθέτηση» και για προσπάθεια παραπληροφόρησης. 

Περί γυρολόγων και υβριστών....

Με πολύ εύστοχο τρόπο σχολίασε στο λογαριασμό του στο facebook ο Αλέκος Στάμου τα όσα ακούγονται για την ανάληψη της ηγεσίας των 58 και τα όσα είπε στην "αρχηγική" του εμφάνιση ο Ανδρέας Παπαδόπουλος .


"ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Παλαιότερο παράδειγμα ο Κ. Μητσοτάκης.
Σημερινό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Αστέρι της μητσοτακικής σχολής. Απο νωρίς γυρολόγος. Βέβαια εκεί στη Ν.Δ τους έκοψε αμέσως και τον ξαπόστειλαν ευγενικά όταν προσφάτως χτύπησε την πολιτική τους πόρτα...
Είδε κι απόειδε και πλασαρίστηκε στους Βενιζελο58άρηδες και τους Σημιταίους. Και τώρα δίνει δείγματα γραφής στον αντιπαπανδρεϊσμό για να ανεβάσει τις μετοχές του."


Η νέα Κεντροαριστερά είναι γεγονός!!!!!!

Ναι! Μια πίτα ένωσε την Κεντροαριστερά!
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο πρωτοτύπησε- υπερέβει όλα τα εμπόδια και σε μια διαφορετική εκδήλωση, που μπορεί το πεις και άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, έκοψε την πίτα της . 

Η επικεφαλής της Ομάδας, Συλβάνα Ράπτη, έδωσε το μήνυμα για μια ενωμένη και ισχυρή κεντροαριστερά στην Ελλάδα  με ένα απλό συμβολικό τρόπο, αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του  και πριν κόψει τα ονομαστικά κομμάτια για τους παρισταμένους, έκοψε για τη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρο της, Φώτη Κουβέλη, για την Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, για το Δίκτυο της πρώην επιτρόπου Άννας Διαμαντοπούλου, για τη Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, για τους 58 αλλά και για τις άλλες προσωπικότητες που νοιάζονται και αγωνιούν για την Σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά στην Ελλάδα. 

Το «φλουρί» έπεσε στην Άννα Διαμαντοπούλου και ενώ η Ράπτη επιβεβαίωνε ότι δεν είχε με κάποιο τρόπο προγραμματίσει κάτι τέτοιο μόνο και μόνο για να επικαλεσθεί την ανάγκη της ενότητας, παρευρισκόμενος σχολίαζε ότι και με αυτό τον τρόπο το φλουρί έπεσε σε «κάποιον από εμάς και μέρος του το μοιραζόμαστε όλοι μας». Όλοι χειροκρότησαν στέλνοντας το μήνυμα στην Αθήνα!

Εμείς τι να πούμε πια....είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!! 

Alzap : ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΩΝ 58 ΑΚΟΥΜΠΑ Η ΕΛΛΑΔΑ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 58 προσπαθώ να εκφράσω τον πόνο μου με στίχους αντάξιους των 58 ηρώων, του Ψυχάρη, του Σημίτη, του Πρετεντέρη και των λοιπών τεθλιμμένων. Δεν τα κατάφερα και ζήτησα βοήθεια απο το Άγγελο Σικελιανό που μου έστειλε τους  παρακάτω στίχους.


Ηχήστε κανάλια... Εκπομπές βροντερές,      

δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...

Βογκήστε εκδότες της διαπλοκής... Οι φοβερές

σημαίες του ΔΟΛ ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

Μα εσύ Λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά,

οι 58 Ηρωες την πήραν και την ύψωσαν ως τ' αστέρια,

μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά

της τέλειας δόξας τους, ανασήκωσ' τους στα χέρια

γιγάντιο φλάμπουρο κι απάνω από μας

που τους υμνούμε με καρδιά αναμμένη,

πες μ' ένα μόνο ανασασμόν: "Οι 58 !",

ν' αντιβογκήσει τ' όνομά τους η οικουμένη !

Σ' αυτό το πολιτικό πένθος ακουμπά η Ελλάδα ! Ενας λαός,

σηκώνοντας τα μάτια του τη βλέπει...

κι ακέριος φλέγεται ως με τ' άδυτο ο Κώστας Σημίτης,


κι από ψηλά νεφέλη Διαπλοκής τους σκέπει.


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Παπανδρέου: Η ανισότητα θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία

Με νέο άρθρο του στο site του CNBC, ο πρώην πρωθυπουργός  κάνει λόγο για «ένα επικίνδυνο καπιταλιστικό σύστημα», για άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών από την αρχή της κρίσης και παραπέμπει σε μια σειρά από πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν την διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος.
Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam, οι πλουσιότεροι 85 άνθρωποι έχουν συνολικό πλούτο που αντιστοιχεί σε όσα βγάζουν τα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Από το 2009 το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών έχει καρπωθεί το 95% από την αύξηση του εισοδήματος. Στην Ελλάδα, 505 πολίτες έχουν περιουσία όση και το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας, την ώρα που το ένα τρίτο των Ελλήνων αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη, υπογραμμίζει ο Παπανδρέου, προσθέτοντας πως απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο πως υπολογίζεται η οικονομική πρόοδος και στο πως ορίζεται η “ανάκαμψη”.
Ωστόσο, προειδοποιεί πως οι μακροχρόνιες συνέπειες από την ανισότητα απειλούν πολλά περισσότερα από την οικονομία. 
Όπως υποστηρίζει, διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή, καθώς υποχωρεί το επίπεδο διαβίωσης και εξαφανίζονται τα θεμέλια για την κοινωνική κινητικότητα, όπως η οικουμενική παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλειας. Χωρίς ισότητα ευκαιριών, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν δημιουργικά σε μια δυναμική, παγκόσμια οικονομία, ενώ πολλοί λίγοι θα κερδίσουν από την αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, τονίζει.

Ο Γ. Παπανδρέου στην ψηφιακή Αγορά

Πολλές φορές ο πρώην πρωθυπουργός απέδειξε ότι λειτουργεί διαφορετικά μέσα στο πολιτικό σκηνικό- έχει αξίες και όραμα και το αποδεικνύει. Στον προσωπικό του κόμβο λοιπόν, εγκαινίασε την ΑΓΟΡΑ όπου φιλοξενούνται άρθρα, γνώμες, απόψεις, ιδέες, καθώς και διάλογος μεταξύ πολιτών, γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα. 
Όπως μάλιστα, σχολίασε στην σελίδα του στο facebook:

Πολλοί φίλοι κατέθεσαν χρήσιμες απόψεις και προτάσεις για τον αυξανόμενο Ευρωσκεπτικισμό στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές. 
Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά και περιμένω τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις ιδέες και άλλων φίλων. 

http://papandreou.gr/agora/%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/

Ο Καρχιμάκης βγαζει κόκκινη κάρτα προς όσους απαξιώνουν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης βγάζει κόκκινη κάρτα στους 58 και όσους απαξιώνουν την ιστορία του κινήματος

"Επειδή ακούω και μαθαίνω για κάποιους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των 58 και μόνιμο τους πρόβλημα είναι η διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου,κατακεραυνωνοντας το κοινωνικό κράτος της περιόδου ,και την διόρθωση των αδικιών της διακυβερνησης της δεξιάς ,το οποίο μεταφράζουν ως το πελατειακό κράτος του Ανδρέα Παπανδρέου .....τους παραπέμπω στις συνετές και αλησμόνητες διακυβέρνησεις των περιόδων 1990 -1993 και 2004- 2009 .
Έτσι δεν είναι Ανδρέα και λοιποί ... σύγχρονοι που απαξιώνετε εργολαβικά...την προσφορά και την ιστορία 38 ολόκληρων χρόνων;;;;"

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Από το προσωπικό  ιστολόγιο του Σωκράτη Ξυνίδη:

Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου δημοσίευσε στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" άρθρο με τίτλο: "Ο Σαμαράς στον δρόμο του Παπανδρέου" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63953510). Στο άρθρο αυτό κατηγορεί και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τον Μάιο του 2010 δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παρότι του προτάθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκφράζει δε τους φόβους του ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση αν δεν δεχθεί την "πρόταση της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία ανέλυσε στους Ελληνες αξιωματούχους ο κ. Πολ Τόμσεν, για «κούρεμα» που κατέχει ο δημόσιος τομέας (OSI)". Για να σημειώσει με έμφαση: "Όταν έχεις σύμμαχο τον έναν εκ των δανειστών σου, το εκμεταλλεύεσαι. Και δεν προδίδεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει." Όπου βέβαια σύμμαχος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και κλείνει με το προειδοποιητικό: "Οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας πρέπει να δράσουν όπως ΔΕΝ έδρασε ο κ. Παπανδρέου. Διαφορε­­τι­­­­­­­­­­κά πολύ σύντομα θα βρεθούν στη δική του πολύ δυσάρεστη θέση...".
        Πληθώρα πολιτικών προσώπων και δημοσιευμάτων μέχρι σήμερα κατηγόρησαν τον κ. Παπανδρέου γιατί τόλμησε να μιλήσει με τον κ. Στρος Καν στα τέλη του 2009, γιατί δέχθηκε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα (λες και είχαμε την πολυτέλεια να θέτουμε και όρους τον Μάιο του 2010), ότι εν τέλει παρέδωσε την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως γνήσιος άνθρωπος των Αμερικάνων, ότι η υπόνοια της λέξης "αναδιάρθρωση" τίναξε τα σπρέντς στον αέρα και εξ αυτού του λόγου υπονόμευσε τη χώρα.

Αυτογελοιοποιούνται καθημερινά …με τις δήθεν αποκαλύψεις ενάντια στον Παπανδρέου

του Κώστα Τάτση*

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιχειρούν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη ενός ολόκληρου  λαού.

Οφείλουν όμως , τουλάχιστον, να καταλήξουν σε μια ενιαία γραμμή της συκοφαντικής τους τακτικής, γιατί όσο θα καταλαγιάζει ο θυμός, όλο και περισσότεροι πολίτες θα ανακαλύπτουν το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στη διαμόρφωση της κατάστασης.

Έτσι για παράδειγμα καλό θα ήταν να μας ξεκαθαρίσουν τελικά, τι ισχύει.

Ήταν ο Παπανδρέου εντολοδόχος των Αμερικάνων και άλλων συμφερόντων που έριξε τη χώρα στα δίχτυα του ΔΝΤ ή τελικά το ΔΝΤ δεν ήταν τόσο "κακό" κι ήθελε αναδιάρθρωση του χρέους. την οποία αρνήθηκε ο Παπανδρέου;

Γιατί και τα δυο, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε, δύσκολα μπορεί να θεωρούνται λογικά.

Παράλληλα πρέπει να επισημανθεί ότι στο φλέγον ζήτημα της αναδιάρθρωσης τεχνηέντως, υποβαθμίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και της ΕΚΤ. Επίσης ότι την συγκεκριμένη περίοδο η ΕΕ ήταν εντελώς αντίθετη με αυτή την επιλογή. Ο μηχανισμός στήριξης δεν υπήρχε. Αναδιάρθρωση θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ. 

Σωτήρες…

του Γιώργου Σταματόπουλου από efsyn.gr

Γέμισε η χώρα από δαύτους. Ολοι τους κραυγάζουν ότι αυτοί θα σώσουν τη χώρα. Πενήντα οχτώ από δώ, χίλιοι πιο κεί, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί και το...
κακό συναπάντημα. Θα τη σώσουν βεβαίως αφού πρώτα τους ψηφίσουμε· ε, πώς αλλιώς; Να πάρουν αυτοί τη θεσούλα τους στα έδρανα της Βουλής ή της Ευρωβουλής και κατόπιν θα αποδυθούν στον αγώνα σωτηρίας (μας). Θα πηγαίνουν, πάντοτε, στη μέση του δρόμου, μακριά δηλαδή από τα άκρα, γιατί εκεί κινδυνεύουν να πέσουν σε κρημνούς και να παρασύρουν κι εμάς μαζί τους· κάτι τέτοιο τους προκαλεί δυσφορία και αποτροπιασμό.

Οπως επίσης δυσανασχετούν όταν μας βλέπουν απολίτιστους, αχειραγώγητους, βρόμικους, χυδαίους… Συνασπίζονται λοιπόν με μόνο (ανιδιοτελή) σκοπό να διακηρύξουν ήθος και πολιτισμό, μέτρο και σύνεση, λόγο δηλαδή πολιτικό. Ποιοι; Αυτοί οι αλαζόνες, οι ψωροπερήφανοι, οι αντιλαϊκιστές, ο Σημίτης π.χ., που διετέλεσε επί οκταετία πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τότε δεν τα κατάφερε να μάς κάνει ανθρώπους – ποιος ξέρει τι εμπόδια όρθωσαν μπροστά του οι απολίτιστοι. Πρέπει να φταίμε κι εμείς που δεν εκπολιτιστήκαμε, ντουβάρια, καλοπερασάκηδες, αμετανόητοι Μεσόγειοι, της αρπαχτής και της ξάπλας, πονηροί και ιταμοί. Φρίκη.

ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Παρατηρητικός αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο:

"Έγινε και αυτό. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία το 2012 και παπανδρεικός έστειλε σήμερα κείμενο υποστήριξης υπέρ Βενιζέλου, ΠΑΣΟΚ και της κίνησης των 58(http://palantzas.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

Μέχρι εδώ καλά....

Το παράδοξο όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι πριν δύο ημέρες έγραφε στο λογαριασμό του στο facebook.

"Οι 58 ξεκίνησαν με σκοπό να συνθέσουν την κεντροαριστερά και διαλύουν ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ. Στο τέλος δεν θα μπει κανείς στην ευρωβουλή."


Τελικά τι από τα δύο ισχύει;"

Μάλλον τα πράγματα θα ξεμπερδευτούν σύντομα -λέμε εμείς...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καρχιμάκης; Η επιχειρούμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με μπαιμπας διεργασίες και με όχημα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την οργανωτική του συγκρότηση ,δεν γίνεται αποδεκτή


Οσοι θέλουν πραγματικά να Συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός αξιοπιστου προοδευτικού αριστερού κοινωνικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία ,δεν μπορούν να καπηλεύονται και να στενεύουν τα όρια της δημοκρατικής παράταξης .

Δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν έστω και συγκαλυμενα το ΠΑΣΟΚ σαν μιασμα.


Δεν μπορούν να αναφέρονται απαξιωτικά στην προσφορά και στον ιδρυτή του τον Ανδρέα παπανδρεου .

Δεν μπορούν να επιδιώκουν να επιβάλουν με θεσμικά ανομιμοποιητο τροπο το ευρώ ψηφοδέλτιο.

Δεν μπορούν να μην αναφέρονται σε πρωτοβουλίες και συγκρούσεις ορατές και συγκεκριμένες που θα οδηγούν στην ωφέλεια των πολλών και στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα όσων αποτέλεσαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης .

Η επιχειρούμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με μπαιμπας διεργασίες και με όχημα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την οργανωτική του συγκρότηση ,δεν γίνεται αποδεκτή .

Οσοι θέλουν μέσα απο το ΠΑΣΟΚ να συστρατευθουν και να συμβάλλουν ας προσέλθουν .