Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ... Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ "75" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ





Για την Κίνηση των 75 μίλησε στην εκπομπή "ατζέντα 24" με την Κυριακή Μπασκάκη ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κύριος Καρχιμάκης αναφέρθηκε στις έξι προτάσεις για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής που θα αναδιανέμει δίκαια τους πόρους και τους φόρους, της οποίας ηγούνται στελέχη παπανδρεϊκής προέλευσης όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Παντελής Οικονόμου αλλά και άλλα γνωστά στελέχη

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !...


Ο καθηγητής Αριστείδης Μπαλτάς, από τα εχέφρονα –υποτίθεται– στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του κομματικού ιδρύματος μελετών «Νίκος Πουλαντζάς» (α, ρε κατακαημένε Πουλαντζά, πού να ’ξερες σε τι χέρια θα πέσει το όνομά σου), έδωσε πριν από μερικές βδομάδες συνέντευξη στο «Βήμα». Σε ερώτηση, λοιπόν, του δημοσιογράφου πώς θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έρθει στα πράγματα, το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, μεταξύ άλλων απάντησε ότι, όταν θα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ο πολίτης θα εκπληρώνει ευσυνείδητα τις φορολογικές του υποχρεώσεις, γιατί θα γνωρίζει ότι τα χρήματά του θα τα διαχειρίζονται τίμιοι άνθρωποι και θα χρησιμοποιούνται για το κοινό καλό – παραθέτω από μνήμης, και επομένως αποδίδω το πνεύμα και όχι το γράμμα των δηλώσεων. Αυτό, ομολογώ, δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό! Ακόμα και πιο ειδικοί στα οικονομικά από μένα φαίνεται πως δεν το είχαν σκεφτεί. 

Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά Δενδια για τις προσαγωγές μαθητών


Υπάρχει, ευτυχώς, ένα ζωντανό κομμάτι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται ....
Μύδρους εξαπέλυσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά του Δένδια :

Η προσαγωγή των μαθητών στο Κερατσίνι λόγω της συμμετοχής τους στην κατάληψη του σχολείου τους, δημιουργεί εύλογες απορίες. Αναρωτιόμαστε αν είναι ποινικό αδίκημα η διεκδίκηση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου
 Αναρωτιόμαστε αν τα αιτήματα για βιβλία, θέρμανση, ασφαλή κτίρια και κυρίως καθηγητές, είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά όταν την περίοδο για την οποία μιλάμε τα αιτήματα αυτά ήταν πανελλαδικά», αναφέρουν σε μία σκληρή ανακοίνωση με την οποία βγαίνουν από τα …αριστερά στην κυβέρνηση, ζητώντας μεταξύ άλλων ειδική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αίρεται το αξιόποινο τυχόν αδικημάτων που έχουν τελεστεί ως τώρα.
Ο λόγος; «Διότι πιστεύουμε ότι οι μαθητικοί αγώνες για τις αυτονόητες κυβερνητικές υποχρεώσεις δε μπορεί να ποινικοποιούνται», 

Και προληπτική λογοκρισία στην Ελλάδα του 2014

Με τη φόρα που έχει δοθεί στις.... μεταρρυθμίσεις φαίνεται πως  συντάσσεται και η απόφαση να μην μεταδοθεί το επεισόδιο των "Πρωταγωνιστών" του Στ.Θεοδωράκη με θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, από την πρωτοδίκη της Κω.
Το κρούσμα αυτό της προληπτικής λογοκρισίας με αφορμή την τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο 8 λαθρομεταναστών κατάγγειλε  το Μega.

Όπως αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι του Mega έχει αποσταλεί έγγραφο στο σταθμό από την πρωτοδίκη της Κω η οποία “απαγορεύει να μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι”, τονίζοντας ότι αν μεταδοθεί η εκπομπή “θα παραβιαστεί η μυστικότητα της ανάκρισης” για τον πνιγμό των 12 μεταναστών. Μάλιστα, ζητά να μην μεταδοθεί ούτε το τρέιλερ της εκπομπής.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο "πρωταγωνιστής"  Σταύρος Θεοδωράκης

«Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, άρχισε για τους "Πρωταγωνιστές" λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. Ξεκινήσαμε με τους μετανάστες που επέζησαν. 13 Αφγανοί και 3 Σύριοι-14 άντρες, μια γυναίκα, ένα μωρό. Τους βρήκαμε στην Αθήνα, φιλοξενούμενους σε έναν ξενώνα. Περάσαμε δυο μέρες μαζί τους. Αμέσως μετά φύγαμε για το Φαρμακονήσι. Λέρο δηλαδή, και από εκεί με «φουσκωτό» για την «Φαρμάκω» -έτσι λένε οι ντόπιοι ψαράδες το «νησί των ναυαγών». Τα τελευταία χρόνια θα βρεις εκεί μόνο στρατό: φαντάρους και μονιμάδες που κοιτάνε με κιάλια τη θάλασσα που μας χωρίζει από την Τουρκία. Αυτή η «στρατιωτική φρουρά» ήταν που εντόπισε το μικρό σκάφος, σταματημένο, να θαλασσοδέρνεται στα κύματα, ύψους -εκείνο το βράδυ- σχεδόν 2 μέτρων. Για την προσέγγιση και την κινηματογράφηση στις «επίμαχες περιοχές» είχαμε πάρει άδειες από τα υπουργεία Άμυνας και Ναυτιλίας.

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Ζητά την χάραξη εθνικής στρατηγικής ως προς την αναδιανομή πόρων και φόρων

Ως προς την αναδιανομή πόρων και φόρων:

1.      Άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής, ιδιωτικής και δημόσιας.
 Το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια.                                                                               Η πρόσφατη εξέλιξη, με την παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ και ουσιαστικά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το λάθος του «πολλαπλασιαστή» (ότι δηλαδή, αντί για 0,5 ο «πολλαπλασιαστής» ήταν 1,5) πρακτικά σημαίνει ότι έγιναν μισθολογικές περικοπές υπερδιπλάσιες από τον σχεδιασμό τους. Αποδεικνύει ότι, κάθε συζήτηση για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, καθ’ οιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, είναι οριστικά και αμετάκλητα αποκλεισμένη. Αντιθέτως, μάλιστα, θα πρέπει να υπάρξει - παράλληλα με την πορεία εξόδου της χώρας από την ύφεση στην ανάπτυξη - σταδιακή αποκατάσταση, ξεκινώντας από τα πολύ χαμηλά κλιμάκια μισθών και συντάξεων.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η τρόικα προκάλεσε κοινωνικό τσουνάμι - Έδρασε ως χασάπης


Τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα, καταγράφει έκθεση της επιτροπής απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου. Εισήγηση-κόλαφος από τον Αλεχάνδρο Σέρκας


Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.


Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας στις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Πλην Ελλήνων......12 Ευρωπαίοι Υπουργοί ενάντια στα μεταλλαγμένα με απούσα την ελληνική πλευρά

Η Greenpeace καταγγέλλει: Σημαντικά ερωτηματικά για την ακεραιότητα της ελληνικής θέσης ενάντια στα μεταλλαγμένα προκαλεί η σημερινή στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Για αδιευκρίνιστο λόγο, ο κ. Βενιζέλος δεν συνυπέγραψε την επιστολή 12 Ευρωπαίων Υπουργών, με την οποία καλούν τον Επίτροπο Υγείας Μποργκ να αποσύρει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507. 

Στην επιστολή τους, οι 12 Υπουργοί τονίζουν τις νομικές, πολιτικές και επιστημονικές ανησυχίες γύρω από την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ επαναλαμβάνουν και την έντονη αντίθεση σημαντικής πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών σε αυτή. Από την επιστολή αυτή απουσιάζουν οι υπογραφές του Έλληνα Υπουργού και άλλων έξι κρατών που είχαν επίσης απορρίψει την πρόταση στην ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Η συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο Κοινό Ανακοινωθέν, που άνοιξε το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αποτελεί μια ισχυρή βάση διαλόγου ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να τεθεί, επιτέλους, ένα τέλος στο απαράδεκτο διχοτομικό στάτους κβο.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής και εγώ προσωπικά στηρίζουμε τους δύο ηγέτες στην προσπάθεια που ξεκίνησαν για να ανατρέψουν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και να βάλουν γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί η ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρος. Ενα διζωνικό – δικοινοτικό κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική αξιοποίηση του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση του Κυπριακού και την οικοδόμηση της αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου είναι μια ευκαιρία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για περιφερειακή συνεργασία. Ιδιαίτερα στο τρίγωνο Ελλάδα – Κύπρος – Τουρκία, το οποίο μπορεί να γίνει τρίγωνο ειρήνης και ανάπτυξης. Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί.

Εν τέλει, η λύση του Κυπριακού δεν θα αφήσει νικητές και ηττημένους. Θα αφήσει μόνο νικητές.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Και η Βοζεμπεργκ δικαιώνει τον Παπανδρέου

Τερμάτισε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπερκ, και παλαι ποτέ κολλητή του Σαμαρά και επιβεβαίωσε τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να τονίσει την έλλειψη πολιτικής βούλησης εναντίον όσων έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό.
«Λεφτά υπάρχουν. Από τις λίστες Λουξεμβούργου, Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, από 22 δις.  των εμβασμάτων, από τις offshore, από… Πολιτική βούληση υπάρχει;», έγραψε η γνωστή δικηγόρος, στρέφοντας τα βέλη της προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Μα εκείνον που είχε την πολιτική βούληση δεν τον αφήσατε να ολοκληρώσει το έργο του κ. Βόζεμπεργκ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ...

από τον alzap

Είναι αυτή η λογική που όλοι την καταδικάζουν αλλά πολλοί και πολλές την έχουμε κάνει τρόπο ζωής. Λογική σάπια, παλαιοκομματική και εν πολλοίς υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Ο παλαιοκομματισμός δεν είναι φαινόμενο που έχει να κάνει με ηλικίες, είναι νοοτροπία και στάση ζωής με στόχο την ανέλιξη και την καριέρα. Δεν έχει να κάνει με την συμμετοχή στα κοινά ως τρόπο συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, έχει να κάνει με την αξιοποίηση κάθε μέσου θεμιτού και αθέμιτου για την απόκτηση κάθε είδους εξουσίας, κομματικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και τελικά οικονομικής. Και βεβαίως είναι φαινόμενο διαπαραταξιακό.

Ο Αντώνης Καρράς μιλούσε  συχνά και πολύ  σοφά για κάποιους «ιδιαίτερα γερασμένους» νεολαίους σε σχέση με την πολιτική τους συμπεριφορά. Και ασφαλώς ισχύει και το θετικό αντίστροφο για κάποιους «ιδιαίτερα νέους» στην σκέψη και την πρακτική τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η πρακτική να μαζευόμαστε οι «κολλητοί» και οι «μυημένοι» και να σχεδιάζουμε εν κρυπτώ κινήσεις πολιτικές, με ωραία και αγαπησιάρικα λόγια,  για το μέλλον υποτίθεται της πατρίδας αλλά στην πραγματικότητα για τις προσωπικές μας επιδιώξεις, είναι πρακτική τόσο παλιά και καταδικασμένη που προκαλεί αηδία. Τουλάχιστον σε μένα.
Ο καθένας μας έχει και δικαιούται να έχει στην κούτρα του ότι νομίζει. Αλλά να μου επιτρέψετε να καταθέσω ως γέρων κάποιες απόψεις κι όποιος/α θέλει τις κρατάει. Μπορεί και να του βγει σε καλό.

Ραγκούσης: Η δράση ενός οργανωμένου παρακράτους αδίκησε απόλυτα την κυβέρνηση Παπανδρέου

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας  τα όσα ακούγονται για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός, δήλωσε:

"Πάνε πολλά χρόνια, μη πω δεκαετίες, την Ελλάδα πίσω όλες αυτές οι αποφάσεις. Είναι πολύ κακό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ξαφνικά όλη η Ελλάδα μια εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα πέσουν στην μάχη του σταυρού μερικές δεκάδες υποψηφίων ευρωβουλευτών. Εξέλιξη που παραπέμπει σε μία απίστευτη ποσότητα μαύρου πολιτικού χρήματος που θα διακινηθεί, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να έχει στον ήλιο μοίρα κανείς υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς επίσης και παραπέμπει ευθέως στο γεγονός ότι μετατρέπεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, σε δημοκρατία των καναλιών.

 Γιατί, μη γελιόμαστε, δεν θα αποφασίσει ο πολίτης, αυτά είναι τώρα δικαιολογίες, στην πραγματικότητα θα αποφασίσουν τα κανάλια με βάση ποιόν εκλεκτό θα βγάλουν την τελευταία εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που θα επιλέξουν οι καναλάρχες και οι διευθυντές των δελτίων ειδήσεων. Τελεία και παύλα. Είναι δυστυχώς οι προφάσεις για να γυρίσει η χώρα δεκαετίες πίσω και το πολιτικό της σύστημα".

Επίσης, ο Ραγκούσης, υποστήριξε ότι θεωρεί ότι είναι εντός πολιτικής και αφού προέτρεψε τον ίδιο τον Βαγγέλη  Βενιζέλο να βάλει σταυρό και στον εαυτό του, ενώ σε ερώτηση αν και κατά πόσο θεωρεί ότι αδικήθηκε η διακυβέρνηση Παπανδρέου εξαπέλυσε μύδρους λέγοντας:

"Απόλυτα. Αυτό το θεωρώ αποτέλεσμα της δράσης ενός οργανωμένου παρακράτους…, σε μία λογική εκμετάλλευσης του πραγματικού προβλήματος των Ελλήνων πολιτών. Την Ελλάδα το 2009 μας την παρέδωσαν ως ασθενή σε κώμα. Η χώρα χρεοκόπησε και πάνω σε αυτή την χρεοκοπημένη Ελλάδα βγήκαν μερικοί παλικαράδες και απογειωθήκαν πολιτικά, γιατί βεβαίως είπαν ένα σωρό ψέματα στον ελληνικό λαό."

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ Ο ΤΡΙΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA έρχεται να δικαιώσει το Παπανδρέου και την επιλογή του σε πείσμα όλων όσων παρουσιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Στην ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
Ό Τρισε απαντά: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν
Στην ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»
Ο Τρισε απαντά: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»

Συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Rahul Gandhi

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, στο Νέο Δελχί, με τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας του Κόμματος του Κονγκρέσου, Ραούλ Γκάντι.

Στη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ινδία. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων σε θέματα εκδημοκρατισμού των πολιτικών συστημάτων, την ανάγκη ενίσχυσης της ισότητας ευκαιριών και την ανάγκη παγκόσμιας συνεργασίας για την καταπολέμηση της αυξανόμενης ανισότητας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Ραούλ Γκάντι και για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Κόμματος του Κογκρέσου, Sonia Gandhi και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Salman Khurshid

Ήταν πολλοί οι διορισμοί Πάκη...

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο έλεγχος των 35.000 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκαναν χρήση του προεδρικού διατάγματος 64/2004, γνωστού και ως «διάταγμα Παυλόπουλου» προκειμένου να μονιμοποιηθούν έχει ξεκινήσει
Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο όσοι έκαναν χρήση του διατάγματος είχαν τα απαραίτητα προσόντα και δικαιολογητικά και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το σχετικό διάταγμα.

Ο έλεγχος δεν σημαίνει ότι θα καταλήξει σε απόλυση για όσους έχουν μονιμοποιηθεί μέσω του διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά σύμφωνα με το Υπουργείο πρόκειται για μια επιλογή που θα οδηγήσει στην επιβολή της Δικαιοσύνης και στην προστασία εκείνων που νομίμως και δικαιολογημένα έκαναν χρήση εκείνης της ρύθμισης αφού υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει στους αρμόδιους φορείς ότι υπήρξε σειρά παραβάσεων στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων καθώς στην προσπάθεια να «τακτοποιήσουν» τα δικά τους παιδιά που δεν τηρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια, αλλοιώθηκαν συμβάσεις και κατατέθηκαν από τους υποψηφίους πλαστά πιστοποιητικά.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν στο όνομα της Δημοκρατίας καταργούμε την …. Δημοκρατία

του Κώστα Τάτση 

Πως αλήθεια μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν δεν παρέχουμε το δικαίωμα στους πολίτες που ζουν νόμιμα στη χώρα μας να συναποφασίζουν και να συνδιαμορφώνουν την καθημερινότητά τους, έστω σε επίπεδο Δήμου ή κοινοτικό;

Πόσο πράγματι αντιπροσωπευτική είναι η δημοκρατία, όταν οι φορολογούμενοι πολίτες σε ένα δήμο χωρίζονται σε κατηγορίες με διαφορετικά δικαιώματα.
Πόσο συμβαδίζει με την πολιτική ηθική και τη Δημοκρατία να «πανηγυρίζει» η Ελληνική Πολιτεία για την εκλογή Ελληνικής καταγωγής πολιτών σε διάφορα κοινοβούλια  ανά την υφήλιο, να προτρέπει τον απανταχού Ελληνισμό σε μαζικές συμμετοχές σε τοπικές (και όχι μόνο) εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών, αλλά στο εσωτερικό στην Ελλάδα να τίθενται  φραγμοί στην ισονομία και στην ισοπολιτεία που αποτελούν την καρδιά της λειτουργίας της Δημοκρατίας ;
Οι διαχωριστικές γραμμές λειτουργούν ανασχετικά στην ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων και επομένως, ακόμα και της οικονομικής ευημερίας που είναι το ζητούμενο στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από την κρίση.
Η Ελλάδα αναζητά το δρόμο για την σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της, αλλά αυτός δεν περνά μέσα από διχαστικές ενέργειες,  περνά μέσα από εκείνες που εξασφαλίζουν ισονομία και ισοπολιτεία.

http://kostastatsis.blogspot.gr/

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μαριλένα Κοππά : Οι δικαστες επιλεγουν να κρινουν με βαση το νομο του αιματος...

Καταργειται με τροπολογία το δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι για μακροχρόνια διαβιουντες στην ελλάδα και ομογενεις για τις τοπικες εκλογες..Προηγηθηκε αποφαση του συμβουλιου επικρατειας για αντισυνταγματικοτητα του σχετικου νομου ραγκουση. Οι δικαστες επιλεγουν να κρινουν με βαση το νομο του αιματος. Και απο την ηγεσια του ΠΑΣΟΚ, του κομματος που εισηγηθηκε αυτο το προοδευτικο, δημοκρατικο μετρο ουτε μια κουβεντα. Ο καθεις επιλεγει που τοποθετειται στο δημοκρατικο τοξο: δεξια ή αριστερά. Δικαιωμα του. Ας μη μιλαμε ομως για κεντροαριστερά.. 
Μη προσβαλλουμε τις λεξεις...

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση από τον Καλλικράτη του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νομίμων διαμενόντων μεταναστών

Αντίθετη από την γραμμή της Χαρ. Τρικούπη η Νεολαία του Κινήματος υπερασπίζεται το αυτονόητο για μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία

Ζούμε δυστυχώς σε μία περίοδο που η ισότητα, η δημοκρατία, η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν είναι έννοιες αυτονόητες. Η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων βάλλεται καθημερινά και με κάθε τρόπο και εν πολλοίς σκοπίμως στον βωμό των οικονομικών, μικροπολιτικών αλλά και διαφόρων άλλων συμφερόντων. 
Και όμως, παρότι η κοινωνία μέσω της κρατικής συγκρότησης θα έπρεπε να πάει ένα βήμα παραπέρα παρατηρείται το κράτος να πράττει προς την κατεύθυνση όσων φωνάζουν υπέρ των διακρίσεων. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την αλλαγή στον νόμο του Καλλικράτη και την κατάργηση της πρόβλεψης για την συμμετοχή με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικιστικού λαϊκισμού. 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια


του Γιάννη Παντελάκη

 Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο απο τον δημόσιο διάλογο και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί δεν εχουμε περιθώρια για τέτοιες συζητήσεις. Ειναι πολυτέλεια να μιλάμε τώρα, γύρω από τα δικαιώματα των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Εδώ, πρέπει να προσεγγίσουμε όσους κατευθύνονται στο νεοναζιστικό μόρφωμα, υιοθετώντας (έστω εν μέρει) τις λογικές του, για τέτοια θέματα θα μιλάμε;

Μια ημέρα πριν, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης κατέθεσε μια τροπολογία στη Βουλή με την οποία (όταν ψηφιστεί), αφαιρείται το δικαίωμα του "εκλέγειν και εκλέγεσθαι" στις δημοτικές εκλογές από νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς τρίτων χωρών. Ουσιαστικά, ακυρώνεται ο νόμος Ραγκούση που έδινε το δικαίωμα συμμετοχής αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές. Ένα δικαίωμα, σχεδόν αυτονόητο για τις  αρκετές χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης (Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Μ. Βρετανία κ.α.).

Ο Μιχελάκης, με την τροπολογία του, δεν έκανε κάτι παραπάνω, παρά να "συμμορφωθεί" με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία προέβλεπε ότι το σχετικό δικαίωμα του "εκλέγειν και εκλέγεσθαι" επιφυλάσσεται μόνο για Έλληνες. Με άλλα λόγια, νομοθετεί με βάση την απόφαση των συγκεκριμένων δικαστών, οι οποίοι υιοθέτησαν το περίφημο "δίκαιο του αίματος".

Ανακοίνωση ΝΕ Γερμανίας για την κατάργηση του νόμου του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νομίμων μεταναστών


Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γερμανίας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την δυσαρέσκειά της σχετικά με τον αποκλεισμό των ομογενών, των μονίμως διαμενόντων μεταναστών καθώς και των πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών από την διαδικασία ανάδειξης των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Είναι θλιβερό πως η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που αρκετές Τοπικές Οργανώσεις της Γερμανίας συμμετέχουν ενεργά στις προεκλογικές διαδικασίες των πόλεων αρμοδιοτήτων τους, καλώντας τον ελληνισμό να συμμετάσχει μαζικά στις επερχόμενες εκλογές.
 
Είναι πλέον προφανές πως για την κυβέρνηση, μικροπολιτικοί λόγοι που έχουν σαν αποτέλεσμα την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που ζουν, εργάζονται, ενισχύουν και ανησυχούν για τον τόπο εγκατάστασής τους.

http://www.pasok.de/

Το ΠΑΣΟΚ δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα

ΠΑΣΟΚ : Προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ πρέπει να εισαχθούν στην ισχύουσα νομοθεσία μόνον  οι  νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ.


Οι μετανάστες θα αποτελούσαν κίνδυνο για την νομιμότητα των εκλογών...αντί σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ να εναντιωθεί στην φοβική απόφαση του ΣτΕ, όπου κάποιοι δικαστές έκριναν ότι οι μετανάστες έγιναν Έλληνες πολίτες χωρίς να έχουν ελληνική συνείδηση, αντί να  υπεραμυνθεί του δικαιώματος αυτού, το οποίο θα αποτρέψει την περαιτέρω αύξηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αντί να πρωτοστατεί στην παγίωση της ισοπολιτείας, αναδιπλώνεται σε προβάλλοντας νομικίστικα κωλύματα.
Εγγύηση της νομιμότητας είναι πολίτες... και σύμφωνα με τον Αριστοτέλη: η μέν δικαιοσύνη είναι η νομιμότητα και η ισότητα, η δε αδικία η παρανομία και η ανισότητα.