Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μωραΐτης: Έρχεται και επανασύσταση της αγροφυλακής με το πρωτογενές πλεόνασμα!

Σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη στα προφίλ του στα social media για την τοποθέτηση Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ:

«Στάζουν» παρακμή… Τα συνηθισμένα δηλαδή… Η «ανοικοδόμηση» όσων γκρέμισαν την χώρα το 2004-2009 συνεχίζεται με Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ.  Έρχεται και επανασύσταση της αγροφυλακής με το πρωτογενές πλεόνασμα!

Ραγκούσης: Ως εδώ και μη παρέκει : Εξεταστική τώρα για το πως φτάσαμε στην χρεοκοπία του 2009.

Πρέπει ο ελληνικός λαός στου οποίου τη ζωή ήρθαν ξαφνικά τα "πάνω κάτω" να μάθει όλη την αντικειμενική κι επιστημονική αλήθεια.
Πρέπει η ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί εμβρόντητη "το διαρκές ξέπλυμα" αυτών που διαχρονικά μας χρεοκόπησαν - Πρωθυπουργών, Υπουργών, Προέδρων ΔΕΚΟ, λ.χ. στα ΕΛΠΕ - να μάθει την σύγχρονη ιστορία της ώστε να κατανοήσει τις αιτίες της οικονομικής τραγωδίας που ζει .
Πρέπει η ελληνική νέα γενιά να μάθει όλη την αλήθεια για να συνειδητοποιήσει πόσο βαθύ και σύνθετο είναι το εθνικό μας πρόβλημα καθώς και πόση επίπονη και κυρίως ομαδική δουλειά απαιτεί η επίλυσή του.
Πρέπει όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα πριν το 2009 να αναλάβουν τις ατομικές και συλλογικές τους ευθύνες.
Πρέπει οι κατά καιρούς υπεύθυνοι στην ΕΕ για την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών να έρθουν αντιμέτωποι με τις δικές τους απαράγραπτες ευθύνες.
Πρέπει οι κατά καιρούς αρμόδιοι κρατικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι να απολογηθούν για τα Greek Statistics που φαλκίδευσαν το μέλλον της σημερινής νέας γενιάς.
Πρέπει ως έθνος και πολίτες να δούμε αληθινά οτι μας συνέβη προκειμένου να μην αφήσουμε να μας ξανασυμβεί.
Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν για να πάμε μπροστά. Πραγματικά κι όχι εικονικά μπροστά !
Υ.Γ. Προφανώς να ερευνηθούν τα πάντα. Αν υπήρχε εναλλακτική λύση το 2010. Πως οι ποταποί πολιτικοί τσαμπουκάδες στη Βουλή, οι κυβερνητικές αβελτηρίες όπως και τα Ζάππεια και οι πλατείες βούλιαξαν τη χώρα σε έναν παρατεταμένο φόβο επικείμενης χρεοκοπίας.
Σε κάθε περίπτωση, να γνωρίζουν, όσοι έχουν λόγους να φοβούνται, οτι αυτήν την ιστορικής και εθνικής σημασίας εξεταστική επιτροπή δεν θα την αποφύγουν.
Αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθεί...

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η επιλογή του κ. Παπαθανασίου ως Προέδρου σε μια από τις πλέον σοβαρές (και συγχρόνως καλοπληρωμένες) πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης δεν αποτελεί απλώς πρόκληση όπως έγραψε ο Φίλιππος Σαχινίδης. Αποτελεί δοκιμασία των αντοχών και της υπομονής του ελληνικού λαού. Πέραν των γνωστών επιδόσεων και της "συμβολής" του κ. Παπαθανασίου στα οικονομικά της χώρας, σας θυμίζω και το περιστατικό της γνωστής υπόθεσης σύλληψης λόγω χρηματισμού υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που αφορούσε ολοκλήρωση επένδυσης ξενοδοχείου στην Αργολίδα.

Τότε ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει:

"ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"
     Την τραγική αδιαφορία των αρμόδιων αρχών κατήγγειλε ο κύριος Μάρκου ο οποίος οπως ισχυριζεται πριν απευθυνθεί στην αστυνομία είχε ενημερώσει για τη δράση των επίορκων υπαλλήλων ακόμη και τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Οπως χαρακτηριστικά είπε "εκανα καταγγελία για χρηματισμό και την αγνοησαν και επι λεξη μου ειπαν "κοιτα να κάνεις τη δουλειά σου". Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση μου ειπαν γιατί δε φώναζα τόσο καιρό που ήταν η ΝΔ και όλο χάνανε τον φάκελλο με την υπόθεσή μου λέγοντας πως δεν έχει ψωμί. Λέγανε οι προϊστάμενοι στου υφισταμένους "πετάχτε το φάκελο, δεν έχει ψωμί".(http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127742&catid=3).

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση Παπαθανασίου: Πάρτε πίσω την απόφαση!

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει Πρόεδρο στα Ελληνικά Πετρέλαια, τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, είναι μιά ακόμη απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε μιά σειρά άλλων απαράδεκτων αποφάσεων, οι οποίες προκαλούν εντονότατο προβληματισμό ως προς τη στόχευσης τους, αλλά και αγανάκτηση, καθώς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, για να βγει η χώρα από τη κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Βεβαίως, το ζήτημα δεν είναι ο κ. Παπαθανασίου.

Είναι οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές που επικράτησαν στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους, τα ψευδή στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών και βεβαίως, την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όλα αυτά δηλαδή, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. 

Ο κ. Παπαθανασίου, με τις επιλογές του και τις αποφάσεις του ως Υπουργός Οικονομικών, συνέβαλε σε αυτήν την καταστροφική πολιτική.

Μια πολιτική, που έπληξε το δημόσιο συμφέρον και δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Σε αντίθεση με την διαφάνεια που προσπάθησε - παρά τις δυσκολίες λόγω της κρίσης -, να εμπεδώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως, για παράδειγμα, στην διαχείριση και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με την διαμόρφωση σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με την εισαγωγή διαφανών κανόνων και διαδικασιών, που διασφαλίζουν τον πλούτο της χώρας και επιβάλλουν καθαρούς όρους στην αξιοποίηση του, κάτι που όλοι σήμερα αποδέχονται, παρά την σκόπιμη, αν και φαιδρή συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας τελευταίος Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παπαθανασίου, παρέδωσε έλλειμμα κοντά στο 16%, ενώ λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές του 2009, με δική του ευθύνη, η αρμόδια Ελληνική Αρχή ενημέρωνε επισήμως την Eurostat, πως το έλλειμμα θα ανέρχονταν σε μόλις 6%. 

Παρέδωσε χρέος διπλάσιο από αυτό που παρέλαβαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή.

Κατέστησε τη χώρα διεθνώς αναξιόπιστη, με τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα απέκρυπτε συνειδητά, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας από τον Ελληνικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, τα πραγματικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών, φέρουν την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εισηγητική έκθεση του περσινού προϋπολογισμού και την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση, με την επιλογή της, επιχειρεί να οδηγήσει στη σιωπή της λήθης τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους που με τις πράξεις τους έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής και μαζί, να επιβραβεύσει ό,τι και όποιους έσπρωξαν την Ελλάδα στην ομηρία των δανειστών της. 

Και είναι αδιανόητο, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε μόνο του το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης που άλλοι προκάλεσαν - και στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, όχι μόνον ήταν απόντες αλλά και στέκονταν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αν η κυβέρνηση κατανοεί τη σημασία της επιλογής της αλλά παρά ταύτα αδιαφορεί για αυτό, φέρει τεράστιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να της καταλογιστούν. 

Αν δεν κατανοεί τη σημασία της επιλογής της, τότε εκθέτει τη χώρα σε νέους κινδύνους και έχουμε όλοι χρέος να την προειδοποιήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι αδιαφορεί για τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων. Αναπαράγει αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος. 

Έχει μόνον μία επιλογή. Να πάρει πίσω την απόφασή της.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κεραυνοί Ραγκούση!

Σκληρά σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης την θέση που ανέλαβε ο Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ

"Αφού με την ψήφο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Πολιτισμού των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έγινε τελικά Πρωθυπουργός, τότε πάλι καλά να λέμε που ο Υπουργός Οικονομικών, των ίδιων κυβερνήσεων που μας χρεοκόπησαν, συμβιβάστηκε με την Προεδρία στα ΕΛΠΕ !"

ο Αντώναρος κάνει τη νύχτα -μέρα και "υπερασπίζεται" τον Παπαθανασίου

Evangelos Antonaros @EvangAntonaros Στάζουν χολή κάποιοι αρχι-ΠΑΣΟΚΟΙ επειδή ο Παπαθανασίου ανέλαβε τα ΕΛΠΕ. Ποιοι? Ναι, οι ίδιοι που μας οδήγησαν συνειδητά σε Μνημόνιο και ΔΝΤ. 

Προφανώς στην Τράπεζα Επενδύσεων που τον έστειλε στη μούγκα η κυβέρνηση Σαμαρά έχει άπλετο χρόνο για σχολιασμό!

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ! υποστηρίζει ο Σωκράτης Ξυνίδης και δημοσιεύει την δήλωση Φίλιππου Σαχινίδη για την τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου ως Προέδρου στα ΕΛΠΕ, 28-02-2014

Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο.
Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.
Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Πεταλωτής : Tι opengov και αξιολογήσεις!

Αιχμηρό σχόλιο του πρώην υπουργού Γιώργου Πεταλωτή

"ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ . Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Όπως το 2009 άλλαζε το έλλειμμα από το πραγματικό 16% σε 6% ... και ακολούθησε η καταστροφή, έτσι θα μας αλλάξει και τα πετρέλαια.
Η τεχνογνωσία εκτιμάται και επιβραβεύεται.
Όπως και οι θυσίες των πολιτών τα τελευταία 4 χρόνια" .

Άδικο έχει;

και εις ανώτερα! Ο Γιάννης Παπαθανασίου πρόεδρος της ΕΛΠΕ

Νέος πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών -επί Κ. Καραμανλή- Γιάννης Παπαθανασίου. Την ανακοίνωση έκανε η εταιρεία, που ενημέρωσε παράλληλα για την αποχώρηση του Χρήστου – Αλέξη Κομνηνού, για προσωπικούς λόγους.

Ο Παπαθανασίου έγραψε στο Twitter «Ελπίζω η εμπειρία μου από το στίβο των επιχειρήσεων και της δημόσιας ζωής θα με βοηθήσει να αντεπεξέλθω στις ευθύνες της θέσης». 

Εμείς ελπίζουμε τα ΕΛΠΕ να μην πάνε εκεί που κόντεψε να πάει η ελληνική οικονομία .... Η επιβράβευση του ανθρώπου που οδήγησε στο χείλος του γκρεμού την Ελλάδα...

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο Βενιζέλος παινεύει τον Καραμανλή

Διαβάζουμε στο Matrix24 : Οι σχέσεις των δύο ήταν ανέκαθεν καλές. Θεσσαλονικείς, γνωρίζονται ενώ ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε διαχρονικά να υπερβεί τα όρια στον αντιπολιτευτικό λόγο και να επιτεθεί προσωπικά εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού

Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Καραμανλής διατηρούν μία άτυπη επαφή, κάθε φορά που κάτι τέτοιο κρίνεται χρήσιμο ενώ συνηθέστατα και οι δύο πλευρές φροντίζουν να αποφεύγουν τις εντάσεις.

Χθες, λοιπόν, στη Βουλή, ο νυν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε μία οφειλόμενη απάντηση για την πιο πρόσφατη «παρεξήγηση» μεταξύ των δύο πλευρών, με αφορμή το «βέτο» στο Βουκουρέστι. Όλα άρχισαν όταν προ ημερών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε (σ.σ. και ορθώς, καθώς αυτή είναι και η επίσημη, διπλωματική θέση της Ελλάδας) ότι η Αθήνα δεν έθεσε βέτο στο Βουκουρέστι για το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Καρφί Πεταλωτή σε Άδωνη....

Το ακούσαμε κι αυτό! Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι «οι εμβολιασμοί τώρα πλέον δεν είναι χρήσιμοι»(!) μια και η γρίπη τελειώνει (πόσοι θα τελειώσουν μαζί της είναι αδιάφορο....).

Σε άλλες εποχές η δήλωση αυτή και μαλιστα εκ στόματος υπουργού Υγείας θα προκαλούσε σωρεία αντιδράσεων, τώρα σχολιάστηκε καυστικά από τον πρώην υπουργό, Γ. Πεταλωτή.

«61 νεκροί από γρίπη, 
54 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μέχρι σήμερα (επίσημα), η παραμικρή καμπάνια ενημέρωσης του πληθυσμού από την Πολιτεία (στα δε ΜΜΕ σχεδόν ανύπαρκτη είδηση), με κλειστές τις Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΕΟΠΥΥ (εκεί που κάθε χρόνο συνταξιούχοι και ευπαθείς ομάδες εμβολιάζονταν δωρεάν) και ο «αρμόδιος» (επί παντός ασχέτου) Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης να δηλώνει ότι δεν θα κάνει μπίζνες με τα εμβόλια (…) και ότι τώρα πλέον οι εμβολιασμοί δεν είναι χρήσιμοι !!!», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος

κίνηση των 75:: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών -νερού και άλλων αγαθών, ναι στην αλλαγή πολιτικής

«Όχι» στην επιχείρηση πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, του νερού και άλλων αγαθών από την η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας μία άλλη πολιτική, που θα επιδιώκει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος, η οικονομία και η παραγωγική συγκρότησή της.

«Θέλουμε μια Ελλάδα παραγωγική, χωρίς δανειστές. Θέλουμε το κράτος να διασφαλίζει τα αναγκαία κοινωνικά αγαθά, χωρίς μονοπωλιακές αντιλήψεις και με ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα. Αρνούμαστε, όμως, τη λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων και δεν είμαστε υπέρ των κρατικών μονοπωλίων. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των σιδηρόδρομων και του νερού που προωθεί η Κυβέρνηση Σαμαρά», σημειώνουν στελέχη της Κίνησης των 75, θυμίζοντας πως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, αγαθά όπως το νερό και τα μέσα συγκοινωνιών, ή ο σιδηρόδρομος, δεν έχουν παραχωρηθεί βορρά στους ιδιώτες. «Όπου παραχωρήθηκαν, υπήρξε αντίστοιχα τεράστια αύξηση στην τιμή των τιμολογίων και μεγάλος αριθμός ατυχημάτων στους σιδηροδρόμους»,

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: σήμερα το ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικής σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

Σχόλιο της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για το "ναυαγιο" με τους 58

"Αναμενόμενο το αδιέξοδο στις διαρκείς καντρίλιες της αυτοαποκαλούμενης «Κεντροαριστεράς». Φυσιολογική εξέλιξη ενός εγχειρήματος που δεν βασίζεται στην ανάλυση των πραγματικών αναγκών της συγκυρίας, εξελίσσεται ερήμην των λαϊκών προσδοκιών, και εξαντλείται σε αναζητήσεις ρόλων, προσωπικών μεταβαλλόμενων συμμαχιών κορυφής, και δημοσίων σχέσεων. Ο επαναπροσδιορισμός του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να γίνει χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και προγραμματική αναφορά. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πολιτική γεωγραφία, που στην πράξη λειτουργεί ως κεντροδεξιό άλλοθι και νομιμοποίηση της αδιέξοδης πολιτικής της συγκυβέρνησης και των μνημονιακών επιλογών. Επειδή όλη αυτή η κινητικότητα υπάρχει ενόψει Ευρωεκλογών, ένα είναι σίγουρο ότι το διακύβευμα είναι καθαρό. Δεν θολώνει ούτε από ευκαιριακές αλλαγές του εκλογικού νόμου, ούτε από επικοινωνιακές εκστρατείες. Γιατί σήμερα το ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικής σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στο κρίσιμο ερώτημα αν είναι εφικτή σήμερα αυτή η αλλαγή, η απάντηση είναι ναι, δύσκολη σίγουρα, αλλά αναγκαία. Προϋποθέτει μάχη για την αλλαγή του Ευρωπαϊκού πλαισίου πολιτικής και μια νέα σθεναρή και συγκροτημένη διαπραγμάτευση για τη χώρα μας. Απαιτεί ένα ευρύ προοδευτικό- αριστερό μέτωπο Αλλαγής , συνειδητό εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο, στρατηγική και συμμαχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει καταλύτη ευρύτερων Ευρωπαϊκών εξελίξεων και αλλαγών."

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

250.000 ευρώ για την ΜΚΟ του “αγανακτισμένου” Κραουνάκη

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπ.Εργασίας, μάθαμε ότι η Σπείρα-Σπείρα δεν είναι απλά η θεατρική ομάδα του Κραουνάκη αλλά και Μη Κυβερνητική Οργάνωση. 
Επιδοτήθηκε μάλιστα επί Νέας Δημοκρατίας με 250.000 από το Υπ.Εργασίας.
Φέτος, ο Σταμάτης Κραουνάκης ένωσε τη φωνή του με τους Αγανακτισμένους καταγγέλλοντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που “τα φάγανε”.
Του αφιερώνω ένα δικό του τραγούδι



 http://www.alexiptoto.com/

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτος ο Αλεξανδρής στις εκλογές του ΔΣΑ

Πρώτος σε ψήφους ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής πέρασε με δυναμική στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Όπως είχε επισημάνει δίνοντας ένα στίγμα της 33χρονης πορείας του, αφοσιώθηκε μόνο στη νομική επιστήμη και δικηγορία χωρίς να καταλάβει ποτέ κρατική θέση, τονίζοντας ότι οι δικηγορικές ρίζες του συναντούν τις παραστάσεις των υπερασπιστών των καταπατημένων ελευθεριών στα έκτακτα στρατοδικεία της χούντας και ότι εμπνέεται από τη δράση των Στ. Κανελλόπουλου, Γ-Α. Μαγκάκη, Κ. Μαρούδη, Χρ. Αργυρόπουλου που έγραψαν ιστορία και προσέδωσαν κύρος και αίγλη στο λειτούργημα.

Αντίπαλός του θα είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος , ο οποίος ήρθε δεύτερος στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ.

Παραδοχή Γερμανών: "Ο Παπανδρέου μαχαιρώθηκε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών"


To δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής αποτελεί ένα σκληρό χτύπημα στο "κατεστημένο" πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Με τίτλο "Πώς έμεινε τελικά η Ελλάδα στο ευρώ¨ο Νίκος Χειλάς κάνει εκτενή αναφορά στο βιβλίο δυο έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων οι οποίοι σε βιβλίο τους αναλύουν την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, όταν βρέθηκε επί ξηρού ακμής σχετικά με την παραμονή της στην Ευρωζώνη.
Για όσους δεν το έχετε διαβάσει το παραθέτουμε παρακάτω, με τη σημείωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι απλά ένας πολιτικός που "αδικήθηκε" από τη δίνη των καταιγιστικών εξελίξεων λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό 'η εκείνων του εξωτερικού λόγω των επιλογών του. Είναι ένας πολιτικός που πάλεψε για να κρατήσει τη χώρα του μακριά από τη χρεοκοπία και προδόθηκε, προδόθηκε από το ίδιο του το κόμμα, από εκείνους που έβαλαν την φιλοδοξία (και τη ματαιοδοξία τους) πάνω από το καλό της χώρας.
Λίγες μέρες μετά την ιστορική ομιλία του Παπανδρέου στο Ζάππειο αναρωτιόμαστε πως κατόρθωσε να ξεπεράσει όλα αυτά και υπερβαίνοντας την προσωπική πικρία ("...Δεν στεναχωριέμαι για αυτά που ακούω εναντίον μου.
Παρότι λίγοι πολιτικοί θα έχουν ακούσει τόσα......Αν κάτι με έθλιψε καθώς διαχειριζόμουν την κρίση ήταν το γεγονός ότι ήμασταν μόνοι.
Μόνοι στην ΕΕ, αλλά ακόμα χειρότερο, μόνος εγώ, μόνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε το πολιτικό βάρος της κρίσης...". ) να καλέσει σε εθνική συστράτευση- ένα νέο εθνικό συμβόλαιο. 
Αναρωτιόμαστε; Όχι...Γιατί είναι φτιαγμένος από τη στόφα του μαχητή -του αγωνιστή ...

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΑΔΩΝΙ ΜΗ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ

 
 
Δεν μπορώ να γνωρίζω το αν ο κ. Χατζόπουλος (ξέρετε ο αντιμνημονιακός αρχισυνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την συμμετοχή του στο μεγα-κύκλωμα λαθρεμπορίας) είναι ένοχος ή αθώος. Και βέβαια –μέχρι να αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη- δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο έγκλημα που κάνουν σχεδόν όλοι. Να στήνουν λαϊκά δικαστήρια. Οφείλω όμως να μνημονεύσω κάποια γεγονότα που έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Παρότι λοιπόν ο κ. Χατζόπουλος ήταν σφόδρα «αντιμνημονιακός». Παρότι καλούσε με ανοικτές επιστολές στο Ριζοσπάστη να ψηφίσουν οι πολίτες «αντιμνημονιακά» και ΚΚΕ. Παρότι υπάρχουν ουκ ολίγες τοποθετήσεις του on camera την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χατζόπουλος χρεώνεται και πάλι στο ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ τον αποκήρυξε στο ΠΑΣΟΚ χρεώνεται! (βλ. από 20-2-2014 δελτίο τύπου της  Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Ενότητας που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία αποκηρύσσει τον κο Χατζόπουλο με το ψηφοδέλτιο της οποίας συνεργάστηκε και εκλέχτηκε πρόεδρος των εργαζομένων στο ΥΠΕΚΑ). Συγχρόνως αναπτύσσεται συστηματικά μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «αγιοποίησης» της κυβέρνησης, που «καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία, εν αντιθέσει με καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, που  δήθεν όλα αυτά τα ανέχτηκαν, για να μην πούμε ότι τα δημιούργησαν κιόλας». 

ΕΣΠΑσε η ομερτά

Τι γίνεται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, που όλοι τα περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού αλλά λίγοι τα καρπώνονται; Τι περισσότερο έχουν οι νικητές από τους ηττημένους; Τεχνογνωσία, ικανότητες ή, μήπως, μπάρμπα στην Κορώνη; Οι επωφελούμενοι μιλούν για αξιοκρατία, οι πιο καχύποπτοι, πάντως, σημειώνουν στην «Α» πως είναι ελάχιστα πλέον τα προγράμματα που διανέμονται αξιοκρατικά.

Του Γιάννη Συμεωνίδη από την Αποψη

Η εφημερίδα μας φέρνει στο φως καταγγελία για σωρεία παραβάσεων που αφορούν πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Έχει κατατεθεί, μάλιστα, μηνυτήρια αναφορά από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) η οποία, εκπροσωπώντας 14 επιμέρους φορείς, υπέβαλε υποψηφιότητα για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Την επίμαχη περίοδο (φθινόπωρο του 2012) επικεφαλής τής Γραμματείας ήταν η σημερινή υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Το διοικητικό σκέλος τής υπόθεσης (αίτηση αναστολής και ανακοπής) εκδικάζεται στις αρχές Μαρτίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.