Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Η υποχρέωση στον σκασμό

Σε όλο τον δυτικό κόσμο έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα του λόγου. Στην Ελλάδα έχει κατοχυρωθεί η υποχρέωση στον σκασμό. Το υπενθυμίζουν οι ακροδεξιοί σε ό,τι αφορά τους εθνικά ευαίσθητους μύθους: ο κ. Νίκος Δήμου είχε μια πρόσφατη εμπειρία, όπου η υποχρέωση στον σκασμό πήγαζε από το «δικαίωμα» των παιδιών στην ανώδυνη Ιστορία. Το ασκούν οι ακροαριστεροί που μπουκάρουν σε εκδηλώσεις και ζητούν από κάποιους να μην ομιλούν διότι «δεν δικαιούνται». Από τον μεσαίο χώρο, η υποχρέωση στον σκασμό απευθύνεται συγκυβερνητικώς μόνο στον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το απαίτησε ρητώς η διαχρονικώς αντίπαλή του (ως βουλευτής της Ν.Δ.) Φωτεινή Πιπιλή, το ζήτησε η, ευνοημένη από τον ίδιο, υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει πολύ ή έστω μιλάει περισσότερο από τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή. Ομως, όσα λέει δεν κρίνονται ως περιεχόμενο· ζυγίζονται σύμφωνα με τις εικαζόμενες προθέσεις του. Σύμφωνα με μία θεωρία, που διακινούν πρωτίστως τα καφενεία των οκτώ, ο κ. Παπανδρέου κάτι θέλει· είτε να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είτε να κάνει νέο κόμμα, είτε –τέλος πάντων– κάτι ιδιοτελές. Συνεπώς «δεν δικαιούται διά να ομιλεί» και, προπαντός, να αναρωτηθεί «πώς είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων; Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου δεν αρκεί».

Το άλλο κομμάτι της δήλωσής του, ότι δηλαδή «αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή... η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει τα πάντα προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος. Αυτές δηλαδή που μας οδήγησαν στην κρίση και στην εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας: Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις».

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μωραϊτης: Η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα

Βίντεο με τίτλο τη γνωστή φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «Η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα»  ανήρτησε πριν λίγο στην ιστοσελίδα του και τα προφίλ του στα social media ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.


Παπανδρέου: Την πορεία της χώρας και τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας βλάπτουν όσοι παίζουν εξωθεσμικά παιχνίδια.

Από το Γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Όλα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Την πορεία της χώρας και τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας βλάπτουν όσοι παίζουν εξωθεσμικά παιχνίδια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι είχε να πει, το είπε με την ανακοίνωση του γραφείου του, της 2ας Απριλίου 2014.

Τα είχε πει για Μπαλτάκο από το καλοκαίρι ο Μιχ. Καχριμάκης


Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, τέλη του καλοκαιριού 2013, βρίσκουμε τη μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση του Μιχάλη Καρχιμάκη με τον ΓΓ του Υπουρικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, με αφορμή την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Μονής Βατοπαιδίου και τις «παρεμβάσεις» του πανίσχυρου τότε Μπαλτάκου. Ο κ. Καρχιμάκης μιλά ξεκάθαρα για πράξεις του κ. Μπαλτάκου που ενισχύουν την «φαυλότητα και ασυδοσία» σε θέματα δικαιοσύνης και ασυδοσίας.

Δείτε σε αποκλειστικότητα από τη smartpost την παρέμβαση του Μ. Καρχιμάκη τέλη καλοκαιριού 2013:
Ο ΓΕΝΙΚΌΣ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΑΘΩΩΝΕΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΆΝΩΝ.
Ο κ.Μπαλτακος Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Π/Θ εμφανιζόμενος στο πλευρό του εφραιμ καταχειροκροτουμενος απο τους οπαδούς του υποδικου ηγουμενου,ΑΝΑΦΩΝΕΊ !!!!!
Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε μπορει κανείς να της προσαψει!!!!!!
Κύριε Μπαλτακο γενικέ γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ,
Γι αυτο καθυστερεί να αποδωθει δικαιοσύνη;
Επειδή εσείς ως Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, εκδωσατε αναρμοδιως ΌΛΕΣ τις δικαστικές αποφάσεις πριν αποφασίσουν τα δικαστικά όργανα που αναιτιολογητα ομολογουμένως καθυστερούν ;
και μάλιστα μπροστά σε ακροατηριο παπαδων που φαίνεται να προήδρευε ο εφραιμ,με εσάς κεντρικό ομιλητή ;....
Μήπως έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις σας οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των δικονομικων διαδικασιών,καθυστερήσεις αναιτιολογητες να μην πώ και ύποπτες;

Πεταλωτής: Η κατάντια της ανοχής ή η ανοχή της κατάντιας....

Εύστοχα σχολίασε τα τεκταινόμενα ο πρώην υπουργός Γ. Πεταλωτής: 

'"Mην μιλάς ... κινδυνεύει η Ελλάς ...

Το ίδιο λέει εξάλλου και η συμπράττουσα στην σταθερότητα της κυβέρνησης Πιπιλή, με την οικεία της γλώσσα - πεζοδρόμιο "Βγάλε τον σκασμό"...

Η κατάντια της ανοχής ή η ανοχή
της κατάντιας ..."

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Μπόλαρης καρφώνει Τζιτζικώστα για την Χρυση Αυγή

ΞΥΝΙΔΗΣ : Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να σιωπήσει!

Ο κύριος Μπαλτάκος διερωτήθηκε τι έχει να διερευνήσει η δικαιοσύνη σχετικά με το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί. Η απάντηση είναι σωρεία ποινικών αδικημάτων μέχρι πλήρους ευτελισμού των θεσμών και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης. Σχεδόν κατέλυσε το Πολίτευμα.

1)Η συνομιλία, πέρα από θεσμικό σκάνδαλο πρώτου βαθμού, ταυτίζει την καρδιά της κυβέρνησης που λέγεται Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, με μια χαρακτηρισθείσα από την ίδια την κυβέρνηση εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Μπαλτάκος μιλάει σε αργκό ("Χαμός έγινε, της πουτάνας,τους γάμησε τα πρέκια, είσαι μαλάκας (ότι του είπε ο Σαμαράς), τον πούστη (είπε για τον Σαμαρά" ) με έναν υπόδικο όχι απλά για συμμετοχή αλλά για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συνομιλούν ως να είναι συνοδοιπόροι. Ως να έχει προϋπάρξει πολλές φορές συνεννόησή τους και οικειότητα μεταξύ τους. Η έκπληξη του Κασιδιάρη στο ξεκίνημα του διαλόγου που λέει: "Όταν κατ' αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;" είναι ενδεικτική του ότι θεωρεί ότι ο κ.Σαμαράς μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι "φίλα προσκείμενος" και ενεργεί πέραν το προσδοκώμενου. Άρα καταρχήν ερευνητέα είναι η σχέση και η υπόγεια διαδρομή μιας εγκληματικής οργάνωσης με την καρδιά της κυβέρνησης και ποιος ξέρει με ποιόν άλλον. 

2)Ο κ. Μπαλτάκος λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς 1)κατέλυσε το πολίτευμα ταυτίζοντας την λειτουργία της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία και 2)"έστησε" παραδικαστικό με το οποίο έβαλε ως στόχο τον πολιτικό αφανισμό της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πάρει την πρωτιά (άρα και τις +50 βουλευτικές έδρες) από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η θέση αυτή στηρίζεται τουλάχιστον στα παρακάτω αποσπάσματα του διαλόγου:
α)λέει ο κ. Μπαλτάκος ότι το πρόβλημα του κ. Σαμαρά ήταν το "αμερικάνικο σιωνιστικό συνέδριο" στο οποίο είχε δηλώσει ότι «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γεια σας!» ποιος τους έδεσε ο κ. Σαμαράς; εμείς νομίζαμε η ελληνική δικαιοσύνη.
β)Ο Κασιδιάρης ρωτάει "Ποιος του 'πε (του Σαμαρά) να τα κάνει αυτά;" και ο Μπαλτάκος αντί να πει: μα δεν έκανε ο πρωθυπουργός τίποτα,  απαντά: "Πρώτ' απ' όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ' το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα". Ο Κασιδιάρης απορεί: "Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;". Ο Μπαλτάκος όχι μόνο δεν αρνείται τον συντονισμό του πρωθυπουργού κ.Σαμαρά αλλά τον βρίζει κιόλας: "Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο". Πράγματι απίστευτο.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν αρκεί η απομάκρυνση Μπαλτάκου!

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Μια "οικογενειακή υπόθεση" της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία. 

Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των  αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος. 

Αυτές δηλαδή, που μας οδήγησαν στην κρίση και την εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας:
Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.
Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις.

Το αντίθετο συνέβη.

Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους. Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε.

Ακόμα χειρότερα, έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.

Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται και η σταθερότητα της πορείας μας, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά και η αξιοπιστία της χώρας μας, που ματώσαμε ως Έλληνες να αποκαταστήσουμε.

Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' οφελεία της χώρας και των Ελλήνων;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.

Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα. 

Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χρέος μας είναι, να ανταποκριθούμε στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας. 

Και μπροστά σε αυτά τα διακυβεύματα όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πεταλωτής: Η παραίτηση Μπαλτάκου δεν σώζει τα προσχήματα!


Περιμένουμε πάντως από τους λαλίστατους των ημερών να ακούσουμε το αυτονόητο.

Ότι η παραίτηση Μπαλτάκου δεν σώζει πλέον τα προσχήματα.

Εκτός κι αν ακόμη κι αυτό λογίζεται ως αποσταθεροποίηση, στην κατά τα άλλα "σταθερή και σοβαρή" κυβέρνηση Σαμαρά.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ BLOOMBERG

Το μεταφρασμένο κείμενο της συνέντευξης

Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε μαζί μας σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, υπήρξε μια σημαντική ψηφοφορία, εσείς ψηφίσατε αρνητικά σε ένα μέρος του, σε αυτό για τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ποια ήταν η αντίρρησή σας;

ΓΑΠ: Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά για διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών. 

Δημοσιογράφος: Παρόλα αυτά, από τη σκοπιά ενός τρίτου, αυτό που κάνατε είναι ότι αναλάβατε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κυβέρνησης. Φαίνεται πως ρισκάρατε την σταθερότητα της Κυβέρνησης, ίσως και πρόωρες εκλογές με τη στάση σας. 

ΓΑΠ: Δεν έθεσα και δεν θα έθετα σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική και πολιτική ψήφος και ήταν και μία δήλωση πάνω σε ζητήματα τα οποία πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Γιατί πιστεύω πως υπάρχουν συστημικά ζητήματα σχετικά με την τραπεζική κρίση, ακόμα ασχολούμαστε με αυτή και με stress tests, ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε ζωτικά ζητήματα, όπως η τραπεζική ένωση, τα διαφορετικά επιτόκια δανεισμού από τον πυρήνα στην περιφέρεια. Είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω πως σχεδιάζουμε χωρίς συγκεκριμένο στόχο στην Ευρώπη, αντί να κοιτάζουμε την πραγματική αρχιτεκτονική και την ανάγκη να ενσωματώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Και ακόμα ζητάμε να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, Έλληνες και άλλοι, για τις τράπεζες. Πρόκειται για συστημική αντίφαση και σίγουρα δεν δημιουργεί κοινωνική δικαιοσύνη αυτό και αν θέλετε, δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης. 

Δημοσιογράφος: Έρχονται οι εκλογές για τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο τέλος Μαΐου, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση θα περάσουν μία δοκιμασία στις εκλογές αυτές. Τι θα συμβεί στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία αν η κυβέρνηση αποδοκιμαστεί στις εκλογές; 

ΓΑΠ: Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια ρευστή κατάσταση, δεν ξέρουμε βέβαια τι θα φέρει η κάλπη. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως θα υπάρξει μία αντισυστημική, ευρωσκεπτιστική ψήφος, εξαιτίας πολιτικών που ακολουθήσαμε στην Ευρώπη. Γι’ αυτό θα πρέπει να ερμηνευτεί ως ευρύτερο ευρωπαϊκό ζήτημα, όχι ειδικά Ελληνικό. 

Δημοσιογράφος: Ας μείνουμε στην Ελλάδα, μπορεί η Κυβέρνηση να αντέξει αποδοκιμασία στις Ευρωεκλογές; Θα υπάρχει σταθερότητα αν συμβεί κάτι τέτοιο; 

ΓΑΠ: Όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζα την κυβερνητική σταθερότητα, παραιτήθηκα από Πρωθυπουργός για να δημιουργηθεί αυτός ο συνασπισμός δυνάμεων που, βασικά, κυβερνά και σήμερα, γι’ αυτό και στηρίζω την επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής. Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του και κανείς δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο το επιτυχές τέλος του προγράμματος προσαρμογής

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να φέρει επιτυχώς σε πέρας και να παραμείνει ως το 2016;

ΓΑΠ: Νομίζω πως είναι εφικτό. Θα έθετα περισσότερη έμφαση - και αυτή είναι και η κριτική μου σε ορισμένες κυβερνητικές πολιτικές - στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έχουμε κάνει ότι ήταν απαραίτητο στο δημοσιονομικό πεδίο, είχαμε μία μοναδική στα παγκόσμια χρονικά προσαρμογή, σύμφωνα και με το ΟΟΣΑ, με πολύ πόνο, με τεράστιες θυσίες για τους πολίτες. Πρέπει πλέον να εστιάσουμε σε μεταρρυθμίσεις κάποιες από τις οποίες έχουμε ήδη περάσει. 

Δημοσιογράφος: Είναι πλέον ζήτημα εφαρμογής; 

ΓΑΠ: Είναι ζήτημα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ακόμα μεγαλύτερων, όπως το πολιτικό σύστημα, η μάχη με τον πελατειακό καπιταλισμό, που είναι ενδημικός σε ορισμένες χώρες και παγκόσμια. Μιλάμε πλέον για “χαριστικό καπιταλισμό” (crony capitalism = ο καπιταλισμός που βασίζεται σε χαριστικές νομοθετικές και άλλες συμπεριφορές του πολιτικού συστήματος προς το επιχειρηματικό σύστημα). Πρέπει να δημιουργήσουμε ζωντανούς, ισχυρούς θεσμούς που δημιουργούν διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και πλούτο. 

Δημοσιογράφος: Μπορεί να το κάνει η παρούσα κυβέρνηση και θα αντέξει μέχρι το 2016; 

ΓΑΠ: Αν ο συνασπισμός αυτός κινηθεί προς την κατεύθυνση που σας περιέγραψα, πιστεύω πως θα κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και ναι, μπορεί να αντέξει. Αν κινηθεί σ’ αυτή τη κατεύθυνση. 

Δημοσιογράφος: Μιλάτε και για νέες μεταρρυθμίσεις ή για την εφαρμογή των παλιών;

ΓΑΠ: Μιλώ κυρίως για εφαρμογή αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το πολιτικό και εκλογικό σύστημα, που προσωπικά είχα θέσει ως Πρωθυπουργός, που πρέπει να αλλάξουν. Εκτός αυτών, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τη δικαιοσύνη ως το φορολογικό σύστημα είναι τώρα απολύτως αναγκαία 

Δημοσιογράφος: Θα πιέσετε για αυτές τις μεταρρυθμίσεις, οπότε μου λέτε πως θα συνεχίσετε να στηρίζετε αυτό το συνασπισμό δυνάμεων 

ΓΑΠ: Ναι, πάντα το έκανα. Πιστεύω πως πρέπει να πετύχει αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία δεν μας αρέσουν, λάβαμε μέτρα αναγκαστικά, πολλά όμως άλλα ζητήματα ήταν πραγματικά απολύτως αναγκαία, όπως οι βαθύτερες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα βιώσιμη. Η Ελλάδα έχει σπουδαίες δυνατότητες, δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Οι φόβοι για κυβερνητική σταθερότητα είναι παραφουσκωμένοι. 

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται να φτιάξετε ένα νέο, δικό σας πολιτικό κόμμα. Το αστείο που κυκλοφορεί είναι πως υπάρχει μία μόνο αναπτυξιακή βιομηχανία στην Αθήνα και αυτή είναι η δημιουργία νέων κομμάτων. Μπορείτε να πείτε κατηγορηματικά ότι δεν αποχωρείτε από το ΠΑΣΟΚ για να φτιάξετε δικό σας κόμμα; 

ΓΑΠ: Ναι, ναι, φήμες και το να μιλάς για φήμες Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνο...

Ο Παπανδρέου στο Βloomberg ψήφισα σύμφωνα με τις αρχές μου

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί στο Βloomberg την επιλογή του να ψηφίσει ενάντια στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την διστακτικότητα της να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μετά από όσα έχει υποφέρει ο λαός όλο αυτό το καιρό, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις φήμες που τον θέλουν να προχωρά στη σύσταση νέου κόμματος απάντησε ότι είναι ¨επικίνδυνο να απαντά κανείς σε φήμες την πρωταπριλιά"!

Δείτε το βίντεο εδω

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

O Παπανδρέου έδειξε τι σημαίνει πολιτική ευθύνη!

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε ότι είναι ένας πολιτικός με σταθερές αρχές και αίσθηση της ευθύνης 
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου "όλα σε ένα μη μας πάρουνε χαμπάρι", έθεσε την κόκκινη γραμμή, όρθωσε το ανάστημα του απέναντι σε όλους εκείνους που συστηματικά και με τη βοήθεια των μιντιαρχών (που είναι παράλληλα και μεγαλοεργολάβοι, τραπεζίτες κλπ) μεθοδεύουν τον απόλυτο έλεγχο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας από τους ίδιους, αυτη την ιδιόμορφη ολιγαρχία του πλούτου. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστός τις αρχές του ψήφισε με γνώμονα το συμφέρον του λαού, αυτό το ίδιο συμφέρον που τον είχε οδηγήσει να υποκύψει στον εκβιασμό του Νοέμβρη του 2011 και να παραδώσει την εξουσία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με την ψήφο του, δεν έκανε μια κίνηση "συμβολική" και "εντυπωσιασμού", ήταν μια κίνηση επί της ουσίας για το συγκεκριμένο άρθρο με το οποίο χαρίζουν 15 δισεκατομμύρια σε μια χούφτα οικογένειες τραπεζιτών.
Δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά εκείνοι που το ψήφισαν.....

Απόστολος Κακλαμάνης: Από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αυτά τα “υπερκομματικά αφεντικά” του τόπου, επιδιώκουν τη διάλυσή του

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

«Ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, όσοι στρατεύτηκαν στη μεγάλη, ειρηνική επανάσταση που διακηρύξαμε στις 3 Σεπτέμβρη 1974 με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμα και όσοι είναι απογοητευμένοι εξαιτίας εκείνων που την καπηλεύτηκαν ή είναι θύματα της κρίσης και της χυδαίας αντιΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας και έχουν αποστασιοποιηθεί προσωρινά, πιστεύω,  γνωρίζουν ότι δεν έπαψα ποτέ να αγωνίζομαι για την ενότητα και την επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε καθοριστικά κρίσιμες ώρες. Σε αυτούς όλους απευθύνομαι και πρωτίστως στους πολίτες που με τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους επί 40 χρόνια, στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών.



Οι εκλογές του Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες για την πατρίδα μας, που έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και για το ΠΑΣΟΚ που η ενδυνάμωσή του είναι όρος “εκ των ων ουκ άνευ” γι’ αυτή. Γι’ αυτή τη μάχη πρέπει, σφυρηλατώντας την ενότητά μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Τους καλώ, λοιπόν, να αδιαφορήσουν απέναντι σε όσα διχαστικά για τη συσπείρωσή μας διοχετεύονται, από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται στα Mediaτου τραπεζικού και εκδοτικού κατεστημένου που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι, ασκώντας συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου, δεν υπερψήφισα ένα άρθρο του χθεσινού νομοσχεδίου που αφορά το τραπεζικό σύστημα.

"Σαχ ματ" από Ξυνίδη: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΣΟΚ;


     
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρευρισκόταν σε όλες τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου των κυβερνήσεων Παπανδρέου (πλην αυτών που είχε κοιλιακό άλγος βεβαίως). Σε αυτές η ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, εκφρασμένη δια του τότε πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ήταν: Οι Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα περάσουν στο έλεγχο του δημοσίου με την έκδοση κοινών μετοχών και θα επανιδιωτικοποιηθούν με διαφανείς διαδικασίες, ώστε το δημόσιο να διασφαλίσει τα τεράστια ποσά που είχε διαθέσει σε αυτές από το 2008 και να εισπράξει ένα μικρό έστω ποσό πίσω. Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ. 
     Ποτέ κανένα όργανο του ΠΑΣΟΚ δεν αποφάσισε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά εισηγείται και στην ουσία εξασφαλίζει πρώτιστα τους τραπεζίτες. 
      Μετά ταύτα το κατηγορητήριο για την παραβίαση της ομόφωνης συλλογικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ αφορά τον νυν Πρόεδρό του. Όπως επίσης και το ότι υπό το πρόσχημα της κυβερνητικής συνοχής υποχρέωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διολισθήσουν πέραν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία.  

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σκληρή δήλωση Παπανδρέου:Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό

Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. 

Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. 

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.