Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Παπανδρέου από τα Ανώγεια: ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες δυνατότητες αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του

Στα Ανώγεια της Κρήτης, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή Παπαγιάνη Σκουλά βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, καταθέτωντας στεφάνι κατα τη διάρκεια της τελετής. Oι παρευρισκόμενοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρώην πρωθυπουργό .
"Πρόεδρε βγες μπροστά, πάρε το τιμόνι και μη φοβάσαι τίποτα, εμείς είμαστε εδώ" 

Ο Παπαγιάννης Σκουλάς υπήρξε ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και του Κρητικού αγώνα και ανέπτυξε πλούσια εθνική δράση κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τα εξής:

«Είναι τιμή μου  να παρευρεθώ σε μία εκδήλωση, που συμβολίζει μία μεγάλη παράδοση της Κρήτης κι ενός ανθρώπου που τίμησε τις αξίες της ελευθερίας και την απελευθέρωσης της χώρας. Η μορφή του Παπαγιάννη Σκουλά οπωσδήποτε μας εμπνέει για  να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε άλλες μορφές εξάρτησης, που σήμερα βέβαια δεν είναι ένας ξένος κατακτητής αλλά η αδυναμία της χώρας μας να σταθεί στις δικές της δυνάμεις, την δικιά της παραγωγή και δυνατότητες. Ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες δυνατότητες αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του»



ΞΥΝΙΔΗΣ :ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον την τρέχουσα περίοδο) κ. Κασσής δήλωσε σήμερα ότι «κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου καθώς αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ» και  «Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος την ΔΗΜΑΡ».


          Ας δούμε λοιπόν ποιος κάνει κριτική μη κομματικής προσήλωσης στον πρώην πρωθυπουργό, λόγω του ότι φέρεται να αποφάσισε ότι θα πάει στην παρουσίαση βιβλίου της μέχρι πρότινος επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ και η οποία καταθέτει την άποψή της για Ευρώπη και την αριστερά.


Καταρχήν το εάν η κ. Κοππά δικαιολογείται για τη συνεργασία της με την ΔΗΜΑΡ ή όχι, μετά την αντιμετώπισή της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως αποδιοπομπαίας «παπανδρεϊκής», είναι ένα θέμα, για το οποίο ο κ. Κασσής μπορεί να ζητήσει τον λόγο από την κ. Κοππά και εάν εκείνη επιθυμεί ας του απαντήσει. Καθώς επίσης το γιατί κάλεσε στην εκδήλωσή της τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον κ. Κουβέλη. Άλλωστε ο Παπανδρέου είχε απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο στον κ.Κουβέλη και στη ΔΗΜΑΡ όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 44%. Ο κ.Κουβέλης αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία. Αντίθετα "χάριν του εθνικού συμφέροντος" συνεργάστηκε με Βενιζέλο και Σαμαρά. Λες και το εθνικό συμφέρον υπάρχει μόνο όταν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.



Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κάνει κριτική κομματικής προσήλωσης στον πρώην πρωθυπουργό, όπως έχει γράψει στο ρεπορτάζ της η κ.Ντίνα Καραμάνου στο New Post «Φεύγει με θόρυβο... επανέρχεται σιωπηρά «στις μύτες των ποδιών του». (http://newpost.gr/post/293374/anoigokleinei-thn-porta-toy-pasok-kata-periptwsh-o-mixalhs-kasshs#ixzz2ztWqbbmz).


Είχε διαφωνήσει με το «πολυνομοσχέδιο», τον Νοέμβριο του 2012. Καταψήφισε και διεγράφη με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα δε το παραπάνω ρεπορτάζ «Αποχώρησε σαν... ήρωας, κάνοντας και μια βαρύγδουπη δήλωση: «Δεν υπογράφω δηλώσεις μετάνοιας σε αυτούς που διοικούν το ΠΑΣΟΚ και έφεραν το κόμμα στο 4%».» (http://newpost.gr/post/165073/mixalis-kassis-eimai-aneksartitos-voyleytis-den-aniko-pia-sto-pasok#ixzz2ztXcKRlY)


Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον κάλεσε να επιστρέψει, μαζί με τους υπόλοιπους διαγραφέντες (Σκανδαλίδη, Γκερέκου, Μπόλαρη, Παραστατίδη). Απεδέχθη την πρόσκληση και με μια χαμηλών τόνων δήλωση «ακύρωσε» το... διαζύγιο: «Ετσι κι αλλιώς, εγώ δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου», είχε πει.
 


        Στις 24-3-2014 δηλώνει : «Ας με διαγράψει ο Βενιζέλος, χάρη θα μου κάνει ... ανάθεμα την ώρα που αποφάσισα να στηρίξω αυτήν την κυβέρνηση κατ’ αυτόν τον τρόπο». (Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/335939/kasshs-xarh-tha-moy-kanei-an-me-diagrapsei-o-benizelos#ixzz2ztVdZQoO).


         Δηλαδή ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που φεύγει και γυρνάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατηγορεί την ηγεσία του ότι του ζητά δηλώσεις μετανοίας, που θεωρεί ότι θα του κάνει χάρη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν τον διαγράψει και αναθεματίζει την κυρίαρχη επιλογή του κόμματός του για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ζητά από τον Παπανδρέου να δηλώσει ότι στηρίζει ΔΗΜΑΡ επειδή πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της Κοππά!


            Ε!!! σαν πολλά δεν μας τα λέει ο κ. Κασσής;


           Εκτός και αν το ζόρι του είναι ότι την ώρα που αυτός σήκωνε επαναστάσεις για το «γάλα» ο Παπανδρέου καταψήφιζε για τους καναλάρχες και τους τραπεζίτες. Ας μην το παίρνει κατάκαρδα. Καθένας στα μέτρα του. Ας πάρει και καμιά συμβουλή από τους πολιτικούς του φίλους κκ. Σκανδαλίδη και Αργύρη.

http://xinidis.blogspot.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μιχάλης Πιλάτος Κασσής: «Ο Παπανδρέου κάνει κακό στο ΠΑΣΟΚ»

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κασσής με αφορμή την επικείμενη κοινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση βιβλίου της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά...

Ο Μιχάλης Κασσής, επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσής, μιλώντας στο Mega.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι το μόνο που απομένει να κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ», ενώ κατέληξε λέγοντας πως όσοι έχουν ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να απολογηθούν» [thetoc]

Εpikairo: -''Σύντροφε'' Μιχάλη, ο Παπανδρέου συμπαρουσιάζει ένα βιβλίο με τον Κουβέλη και ο Βενιζέλος συνεργάζεται πλήρως με τον Σαμαρά. Κρίνε αλλά πρώτα αναλογίσου για το ποιόν της προοδευτικής σου αισθητικής.
Όσο για το αν είναι οι μισοί του βουλευτές βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ ή στη Δράση ή στον ΣΥΡΙΖΑ ή φωλιάζουν κάπου όπου δε μπορεί να τους πάρει την ψυχή ο διάβολος της εξουσίας, είναι επειδή ο Παπανδρέου δε δίνει γραμμές, δεν κατευθύνει αλλά σέβεται τους ανθρώπους. 

Σύντροφε Μιχάλη, την έχυσες για ακόμη μία φορά την καρδάρα με το γάλα



epikairo.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάτησε ένα μυρμήγκι ...

"Άντε, να γυρίσει ο Καραμανλής από τη Disneyland, μήπως δούμε λίγη προκοπή"...
Αν και δεν συνηθίζω να διορθώνω την εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά του Μega Channel, θα ήθελα να δώσω στη δημοσιότητα κάποιες αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτω κι αφορούν την...
παραβατική ζωή του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα έχετε ήδη ακούσει την ιστορία με τον ταξιτζή στη Κρήτη κι αν είστε τυχεροί θα έχετε μάθει και την αλήθεια από τον ίδιο τον ταξιτζή, εκτός κι αν είστε από εκείνους που πολύ σωστά και ώριμα δεν επιτρέπουν στην αλήθεια να διαταράξει τις βεβαιότητες τους.

Θα μάθατε επίσης σήμερα ότι ο θρασύς κ. Παπανδρέου θα τολμήσει να παρουσιάσει το βιβλίο μιας πολιτικού που ο ίδιος ανέδειξε και στήριξε, της κ. Μαριλένας Κοππά. Ακούστε κάτι πράγματα!

Όπως και να έχει και για να μην φλυαρούμε, θέλω να σας ενημερώσω και για ένα ακόμα έγκλημα του κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του, ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή, πάτησε ένα διερχόμενο μυρμήγκι παρόλο που αξιόπιστοι μάρτυρες με πληροφορούν ότι μπορούσε να το αποφύγει (όπως το Μνημόνιο).

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Θέμα στα ΜΜΕ η παρουσία Παπανδρέου - Κουβέλη στο βιβλίο της Κοππά

Σε μέγα θέμα αναδείχθηκε η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην εκδήλωση για το νέο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, όπου θα μιλήσει μαζί με τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.
Τρεμάμενη παρουσιάστρια έφτασε να μιλά ακόμα και για διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσιάζεται ενοχλημένο.
Δεν θυμόμαστε να έγινε στο παρελθόν θέμα με τους προσκεκλημένους σε παρουσίαση βιβλίου.
Γιατί τόσος πανικός για τον Παπανδρέου;
Απλά το "σύστημα "  τρέμει ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει εκείνο που οι άλλοι διαμελίζουν....την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη


o Γ. Παπανδρέου παρουσιάζει το βιβλίο της Κοππά

Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά «Το Αύριο Αργεί Πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).
Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι οι:

• Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός

• Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία και

• Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στον πρόλογο του βιβλίου η ευρωβουλευτής και υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένα Κοππά, αναφέρει:

«Σήμερα το στοίχημα της Σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη είναι να σπάσει την ιδεολογική κυριαρχία της συντήρησης, προτείνοντας μια συνολική εναλλακτική, που δε θα περιορίζεται σε εμβαλωματικές κινήσεις αλλά θα προσφέρει όραμα, σχέδιο και προοπτική σε ένα δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γιατί είναι σαφές, πλέον, ότι η Ευρώπη θα σωθεί αν σωθούν οι λαοί της. Και αυτό είναι ιστορική ευθύνη της Σοσιαλδημοκρατίας να το πράξει».

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο "ταξιτζής" του Παπανδρέου βάζει φωτια στον Ευαγγελάτο



Όποιος σκάβει το λύκο του αλλουνού....χάνει τα αυγά και τα πασχάλια 
Την ανατροπή στο σκηνικό "λιθοβολισμού" του Γιώργου Παπανδρέου έκανε ο ίδιος ο ταξιτζής που η δημοσιογραφική προπαγάνδα ήθελε να έχει έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρώην πρωθυπουργό...
Αμηχανία κι ένταση στο στούντιο του Νίκου Ευαγγελάτου 

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ

του Βασίλη Μούρτη

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Καστελόριζο, ένα όμορφο, ακριτικό νησί του Αιγαίου, έχει πέσει «θύμα» όσων το ταύτισαν με την καταστροφή της χώρας. Ούτε οι κάτοικοι του νησιού είχαν κάποια συμμετοχή σε αυτό που χαρακτηρίστηκε καταστροφή της Ελλάδας (αυτή προϋπήρξε), δηλαδή το μνημόνιο, ούτε βέβαια το ίδιο το νησί, ως τόπος.

Το πιθανότερο είναι πως κανένας, σχεδόν, απ’ όσους αναφέρονται στο θέμα δεν έχει επισκεφθεί το νησί. Και κανένας δεν αναφέρεται σε αυτό και δεν το συνδέει με ένα κορυφαίο για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της ζήτημα, αυτό της ΑΟΖ, όπου μαζί με τη Στρογγύλη προσδιορίζουν τα απώτατα όριά της και έτσι διασφαλίζεται η ενιαία ευρωπαϊκή ΑΟΖ.

Το Καστελόριζο έπεσε θύμα όσων ήθελαν, για δικούς τους και καθόλου αθώους λόγους, να συμβολίσουν την καταστροφή της χώρας, αθωώνοντας και κηρύσσοντας ενόχους κατά βούληση, ή μάλλον καταπώς εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντά τους και για άλλους τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Γύρω από το ακριτικό νησί πλέχθηκε ένας μύθος μετά την 23η Απριλίου 2010. Σύμφωνα με τον μύθο αυτόν, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μόλις είχε υπογράψει τη συμφωνία προσφυγής της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, αποφάσισε, ξαφνικά, να πάει στο Καστελόριζο και να κάνει μια φιέστα, στην οποία θα ανακοίνωνε, πανηγυρικά,  την ένταξη, ίσως και διότι δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί.

Στη δημιουργία αυτής της εντύπωσης, την οποία τελικά, μέσα στον ορυμαγδό των επιθέσεων που δέχθηκε η τότε κυβέρνηση, πρωτοστάτησαν «πρωτοκλασάτοι» δημοσιογράφοι, οι οποίοι, αφενός, δεν είχαν καμία σχέση και δεν παρακολουθούσαν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ και το κυβερνητικό ρεπορτάζ και, αφετέρου, είχαν και εξακολουθούν να έχουν μεγάλες προκαταλήψεις γι’ αυτό που εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή, ακόμα, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Παπακωνσταντίνου:Ο Στρος Καν δεν ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους

Η Ευρωζώνη δεν συναινούσε σε αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου στα ΝΕΑ. 

 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου με δήλωση του στα «ΝΕΑ» επανέλαβε ότι ο Ντομινίκ Στρος – Καν δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης.
Συγκεκριμένα, ο Παπακωνσταντίνου περιέγραψε τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στις 24 Απριλίου 2010 στην Ουάσιγκτον, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Ο πρώην υπουργός αναφέρει: «Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως».
Στενοί συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνουν- σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο Ματιέ Πιγκάς, που μέσω της Lazard ήταν σύμβουλος της ελληνικής Κυβέρνησης, είχε τονίσει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου ότι η Ελλάδα αντιμετώπιζε δυσκολία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης αλλά κρίση φερεγγυότητας και δυσκολία να αναλάβει μακροπρόθεσμα την ευθύνη του χρέους της.
Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο Πιγκάς δεν πρότεινε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά διευθέτησή του (reprofiling) με μετακύλιση αποπληρωμής χρέους στο μέλλον ώστε να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και να καλυφθούν ευκολότερα από τις αγορές.

Καρχιμάκης: Ανανέωση σε περιόδους κρίσης χωρίς συγκρούσεις δεν καρποφορεί

«Ανανέωση, σε περιόδους κρίσης με μόνο κριτήριο το νεοφαντο, χωρίς συγκρούσεις και αλλαγή πολιτικής που να δίνουν ελπίδα ουσίας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται δεν καρποφορεί!» αναφέρει σε σχόλιό του ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου συνεχίζει :
«Το έχω πει και το ξαναλέω καινούργιο δεν είναι το νεοφαντο... Είναι αυτό που αντέχει στο χρόνο, αυτό που επικροτεί η κοινωνία, για απόψεις δράσεις ,συγκρούσεις ηθική και αποτελέσματα ουσίας. Όσοι θέλουν... ας το αντιληφθούν!»