Επανεμφανίστηκε έπειτα από πάρα πολύ καιρό ο Δημήτρης Ρέππας. Ο κος Ρέππας που απέφευγε συστηματικά να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει παρέμβαση λίγες μέρες πρις τις εκλογές. 
Ο κος Ρέππας εκτιμά πως πιθανότατα τον Οκτώβριο η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές. Ξεκάθαρα ο κος Ρέππας στέκεται απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο επιτίθεται:
«Η επίκληση του αγαθού της σταθερότητας από τις δυνάμεις που στηρίζουν τον κύριο Σαμαρά και την Κυβέρνηση είναι επιλεκτική και περιστασιακή. Όλοι θυμούνται ότι το 2011-2012, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, με την υπόθαλψη των «αγανακτισμένων» από τις δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης, η χώρα οδηγήθηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μόνο και μόνο για να κυβερνήσει η Ν.Δ των Ζαππείων. Τώρα που η εποχή των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας και αλλού φαντάζει μακρινή, η σταθερότητα κατ’ αυτούς κινδυνεύει εάν προκύψουν πολιτικές εξελίξεις που τους είναι ανεπιθύμητες. Οι δημοκρατικές εκλογές δεν είναι παραγωγός αστάθειας, αντιθέτως ενισχύουν την πολιτική σταθερότητα.»