Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Το φάντασμα του Παπανδρέου τρώει σούσι

Ο ΓΑΠ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Φρόιντ, σούσι και... δημοκρατία

Λίγο κρασί, λίγο... σούσι και ένα συμπόσιο για την «επανεφεύρεση της Δημοκρατίας». Σε αυτό το κλίμα ξεκινάει από αύριο το «Συμπόσιο της Σύμης», το συνέδριο με οικοδεσπότη τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου.





Ρεπορτάζ που κάνει το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου σχετικά με το "Συμπόσιο της Σύμης" που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και φέτος θα διεξαχθεί στις Σπέτσες από τις 14-18 Ιουλίου, θέλει να έχει ήδη ξεκινήσει με πλουσιοπάροχα εξωτικά γεύματα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

"Σήμερα το πρωί, "ενημερωθήκαμε" από δημοσιεύματα, ότι "σε φινετσάτο εστιατόριο άρχισαν οι διεργασίες" του Συμποσίου της Σύμης, και επίσης, κατά το γνωστό παραμυθάκι, ότι "λεφτά υπάρχουν για τον Γιώργο Παπανδρέου: Κοκτέιλ πάρτι, σούσι και χλιδή στο Συμπόσιο της Σύμης".

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται και το μενού της... ακολασίας, μαζί με διάφορα άλλα ευφάνταστα στοιχεία, προκείμενου να υπάρχει η βαθυστόχαστη κατάληξη: "οι διοργανωτές έδωσαν έναν τόνο απόλυτης χλιδής"!

Ωραιότατα...

Μόνο που, έως και αυτήν την ώρα, οπότε αυτό το σχόλιο θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ουδείς εξ´ όσων θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο της Σύμης, βρίσκεται στις Σπέτσες.

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να έχουν αρχίσει την Παρασκευή οι "διεργασίες", όπως "ενημερωνόμαστε" κατά τον ίδιο τρόπο που... συνήθως "ενημερωνόμαστε" από παρόμοια δημοσιεύματα.

Άρα, άνθρακες ο θησαυρός.

Το όλο θέμα, δεν θα άξιζε οποιουδήποτε σχολίου, αλλά το γεγονός ότι, επί σειρά ετών το Συμπόσιο της Σύμης, όπως και άλλες δραστηριότητες του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν στόχο αρκετών ΜΜΕ, μας υποχρεώνει να επισημάνουμε τα αυτονόητα.

Ο καθένας μπορεί να λέει, να γράφει και να υποστηρίζει ό,τι νομίζει, αλλά καλό θα ήταν, τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία μιας είδησης να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκειμένου να μην γελοιοποιούνται οι ευρισκόμενοι σε καθεστώς διατεταγμένης υπηρεσίας διακινητές δήθεν ενημέρωσης.

Αυτά - με τη σημείωση ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα των ευφάνταστων, πλην όμως απαράδεκτων και κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων για το ζήτημα αυτό, που είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα μας ενημερώνουν με ακρίβεια, λεπτομέρεια και πάνω απ' όλα προσήλωση στην... αλήθεια".