Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΕΛΑ Υποψήφια Β ΑΘΗΝΩΝ του Κινήματος


    Σκεφτόμουν να σας παρουσιαστώ ως υποψήφια. να σας αναλύσω κάποιες από τις θέσεις μας ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ...
     
    Τελικά, προσπαθώντας να συντάξω κάτι διαφορετικό από αυτά που μας κατακλύζουν τις τελευταίες μέρες έψαξα να βρω το λόγο που ανακατεύτηκα σε αυτή την περιπέτεια.
     
    Η βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011 σήμανε και την σταδιακή υποχώρηση των όποιων μεταρρυθμίσεων είχαν ξεκινήσει.  Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση,  σκληρής ο συνδυασμός της οικονομικής δυσπραγίας και της λιτότητας -σύμφωνα και με την έκθεση για τα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα-έθεσαν σε κίνδυνο τα δημοκρατικά και δικαιοκρατικά πρότυπα σε διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, αλλά και των ατομικών και πολιτικών.
     
    Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν καταφέραμε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας να ενωθούμε. Από τον εθνικό διχασμό ως τον εμφύλιο και το διαχωρισμό σε μνημονιακούς / αντιμνημονιακούς χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποστεί ο λαός αιματηρές θυσίες, αλλά και το ίδιο το κράτος να υστερεί σε οργάνωση, να μένει πίσω στους ρυθμούς ανάπτυξης του και να χάνει τη δυνατότητα της συμπόρευσης με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
    Η δαιμονοποίηση του Δημοψηφίσματος, της γνήσιας δηλαδή λαϊκής έκφρασης, από εκείνους που ζητούσαν "άμεση δημοκρατία" ανέδειξε άλλη μια φορά την τακτική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που απαιτούν θυσία των πάντων προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.
    
Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι πια δεν μπορούμε να μένουμε απλοί θεατές.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν πράγματα για μας χωρίς εμάς. 
Ο πολίτης οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
    
Για να έρθει η ανάπτυξη, να ανοίξουν δουλειές, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να πάψει η καθημερινή αγωνία του εργαζόμενου για το αύριο, αν θα απολυθεί, αν θα τα βγάλει πέρα, αν θα έχει θέρμανση και φαγητό για την οικογένεια του, για να ζει με αξιοπρέπεια, πρέπει να γίνουν ΑΛΛΑΓΕΣ.
    
Πρέπει να υπάρχει σύγχρονο κράτος με διαφανείς διαδικασίες και με αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε αυτό και τον πολίτη.
    
Χρειάζεται η Επανάσταση του Αυτονόητου!
    
Η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σπέκουλα με το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν", επειδή απλά δεν θέλει να αγγίξει τα μέρη που αυτά υπάρχουν. Το πελατειακό κράτος.
     
Εμείς θέλουμε να πάμε μπροστά!

Να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε!

    Και γι αυτό θα δώσουμε τη μάχη!
    ΠΑΜΕ!
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.