Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η αναγκαιότητα της ίδρυσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

της Κατερίνας Βαρελά
Υπ. Βουλευτή Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Β΄ Αθηνών


Γιατί όσα ακούσαμε τις τελευταίες μέρες από τον Παπανδρέου στις συνεντεύξεις καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Που ήταν η ηγεσία και όλοι οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια να υπερασπιστούν αυτά που λέει σήμερα στις συνεντεύξεις του ο Παπανδρέου;
Τον ίδιο τον Παπανδρέου η κοινωνία δεν τον άκουγε, αφού σε μη εκλογικούς περιόδους δύσκολα κάποιος δέχεται μηνύματα, όπως συμβαίνει στις εκλογές. Ακόμη πιο δύσκολο, ήταν για τον Παπανδρέου, ο οποίος ήταν σχεδόν αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ.
Ποιος είχε την υποχρέωση να αντιδράσει και να ενημερώνει τον κόσμο; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι πρώην και (νυν) Υπουργοι που τα γνώριζαν όλα αυτά;
Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί δεν ήθελαν να ταυτιστούν με τον Παπανδρέου, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.
Και τι έκαναν; Σιωπούσαν ή μιλούσαν για την εποχή μετά τον Νοέμβριο του 2011.
Σε τι αποσκοπούσαν; Η πιο κρίσιμη περίοδος της μεταπολεμικής Ελλάδας να μείνει με αναπάντητα ερωτήματα, μάλλον να μείνει με εικασίες και συνωμοτικού τύπου απόψεις ή να θεωρηθεί μοναδικός υπεύθυνος ο Παπανδρέου.
Τι θα ακολουθούσε; Ο Παπανδρέου περιθωριοποιημένος με μια βουλευτική έδρα και το ΠΑΣΟΚ με συμφωνίες κορυφής θα επέλεγε έναν από τους 4 υποψηφίους διαδόχους συνεχίζοντας με τα προσωπικά παιχνίδια και στην περίπτωση αυτή ,,καπρίτσια,, των μεγαλοστελεχών.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στον Ελληνισμό της διασποράς

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ο Ελληνισμός στο διάβα της ιστορίας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις. Από τον τρόπο που τις διαχειρίστηκε, καθορίστηκε και η μετέπειτα πορεία της χώρας. Άλλοτε επικράτησε το εθνικό συμφέρον και άλλοτε οδηγηθήκαμε σε εθνικές τραγωδίες.
Σήμερα, βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολυεπίπεδης κρίσης. Αντιμετωπίζουμε εκ νέου, ένα μείζον διακύβευμα: ποια θα είναι η φυσιογνωμία της Ελλάδας αύριο - μετά την κρίση; Πώς θέλουμε την Ελλάδα; Ισχυρή και απελευθερωμένη από εξαρτήσεις ή και πάλι έρμαιο ενός πελατειακού κράτους;
Η εμπειρία των πέντε ετών από το ξέσπασμα της κρίσης, μιας κρίσης που σοβούσε για δεκαετίες και πυροδοτήθηκε από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή,  οδηγεί σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα:
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, δεν πρόκειται να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, αν δεν αλλάξει οριστικά και συθέμελα και στη βάση αρχών και αξιών - αν δεν γίνει μία σύγχρονη λειτουργική Δημοκρατία.
Ο τόπος μας, σήμερα, έχει απόλυτη ανάγκη από ένα πολιτικό φορέα που θα εκφράζει καθαρά και θα υλοποιεί με αξιοπιστία και χωρίς συμβιβασμούς τη συλλογική μας δέσμευση για ένωση των δυνάμεων της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στη δεξιά ή αριστερή συντήρηση και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί τους.
Ο Ελληνισμός της Διασποράς, γνωρίζει τον τιτάνιο αγώνα που δώσαμε διετία 2009 - 11, για να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρα μας. Έζησε τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι συντηρητικές πολιτικές στην Ευρώπη, ανακόπτοντας το δρόμο για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.
Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου και οι δηλώσεις πολιτικών και οικονομολόγων  διεθνώς, κατέγραψαν όχι μόνο τη δυσκολία, αλλά ταυτόχρονα και τη μεγάλη επιτυχία του 2010, τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, που απέτρεψε μια εθνική τραγωδία.
Με μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση δεχόμαστε τις δηλώσεις συμπόρευσης εκατοντάδων Ελλήνων από κάθε γωνιά της γης, στο ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ιδρύθηκε για να λυτρώσει, να απεγκλωβίσει και να απελευθερώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, που μοναδικό τους γνώμονα έχουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.  Που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.

Όλους και όλες που θέλουν και αγωνίζονται να γίνουν, όλοι και ο καθένας χωριστά, η ΑΛΛΑΓΗ που οραματιζόμαστε.

Η δύναμη σας, η δύναμη του Ελληνισμού της Διασποράς, είναι απαραίτητη στο νέο μας ξεκίνημα.

Είναι απαραίτητη στο χτίσιμο της νέας πολιτικής στέγης των αξιών που μας ένωσαν και μας ενώνουν. Των αξιών της Δημοκρατίας, της Προόδου, του Σοσιαλισμού.

 

Με τη δική σας βοήθεια στις 25 του Γενάρη βάζει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα πολιτική δύναμη.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

ΠΑΜΕ μαζί ξανά!


 
 
 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΕΛΑ Υποψήφια Β ΑΘΗΝΩΝ του Κινήματος


    Σκεφτόμουν να σας παρουσιαστώ ως υποψήφια. να σας αναλύσω κάποιες από τις θέσεις μας ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ...
     
    Τελικά, προσπαθώντας να συντάξω κάτι διαφορετικό από αυτά που μας κατακλύζουν τις τελευταίες μέρες έψαξα να βρω το λόγο που ανακατεύτηκα σε αυτή την περιπέτεια.
     
    Η βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011 σήμανε και την σταδιακή υποχώρηση των όποιων μεταρρυθμίσεων είχαν ξεκινήσει.  Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση,  σκληρής ο συνδυασμός της οικονομικής δυσπραγίας και της λιτότητας -σύμφωνα και με την έκθεση για τα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα-έθεσαν σε κίνδυνο τα δημοκρατικά και δικαιοκρατικά πρότυπα σε διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, αλλά και των ατομικών και πολιτικών.
     
    Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν καταφέραμε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας να ενωθούμε. Από τον εθνικό διχασμό ως τον εμφύλιο και το διαχωρισμό σε μνημονιακούς / αντιμνημονιακούς χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποστεί ο λαός αιματηρές θυσίες, αλλά και το ίδιο το κράτος να υστερεί σε οργάνωση, να μένει πίσω στους ρυθμούς ανάπτυξης του και να χάνει τη δυνατότητα της συμπόρευσης με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
    Η δαιμονοποίηση του Δημοψηφίσματος, της γνήσιας δηλαδή λαϊκής έκφρασης, από εκείνους που ζητούσαν "άμεση δημοκρατία" ανέδειξε άλλη μια φορά την τακτική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που απαιτούν θυσία των πάντων προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.
    
Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι πια δεν μπορούμε να μένουμε απλοί θεατές.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν πράγματα για μας χωρίς εμάς. 
Ο πολίτης οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
    
Για να έρθει η ανάπτυξη, να ανοίξουν δουλειές, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να πάψει η καθημερινή αγωνία του εργαζόμενου για το αύριο, αν θα απολυθεί, αν θα τα βγάλει πέρα, αν θα έχει θέρμανση και φαγητό για την οικογένεια του, για να ζει με αξιοπρέπεια, πρέπει να γίνουν ΑΛΛΑΓΕΣ.
    
Πρέπει να υπάρχει σύγχρονο κράτος με διαφανείς διαδικασίες και με αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε αυτό και τον πολίτη.
    
Χρειάζεται η Επανάσταση του Αυτονόητου!
    
Η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σπέκουλα με το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν", επειδή απλά δεν θέλει να αγγίξει τα μέρη που αυτά υπάρχουν. Το πελατειακό κράτος.
     
Εμείς θέλουμε να πάμε μπροστά!

Να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε!

    Και γι αυτό θα δώσουμε τη μάχη!
    ΠΑΜΕ!
     

Παρέμβαση Ν. Σηφουνάκη για τις εκλογές

Στην κοπή της βασιλόπιτας στο «Ζαχάρειο Γηροκομείο» στην Αγία Παρασκευή Λέσβου παραβρέθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ προηγουμένως επισκέφθηκε το «Μουσείο Ελαιουργίας», όπου απαντώντας σε ερωτήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό TV Μυτιλήνης, μεταξύ των άλλων επεσήμανε τα εξής:

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές πρόκειται, τόνισε,  για σημαντική  εκλογική αναμέτρηση, καθώς η χώρα μας έχει μπροστά της πολλά και κρίσιμα ζητήματα να αντιμετωπίσει, με πρώτο και κύριο το χρέος και την οριστικοποίηση της απεμπλοκής από το Μνημόνιο, μετά μια πενταετία σκληρών μέτρων.

Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε  «τη διετία 2010-2011 ανέλαβε δυσανάλογα το βάρος της κρίσης, έλαβε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, αντίθετες ακόμη κι από τις αξίες και την ιδεολογία του, αλλά πάντοτε είχε ως γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον». Στη διετία 2012-2014, η ΝΔ αφού επί 2 χρόνια περιδιάβηκε στα αντιμνημονιακά μονοπάτια από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο όνομα της κατάργησης του Μνημονίου επέτυχε τον στόχο και έγινε πρώτο κόμμα και σχημάτισε υποχρεωτικά κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που ξόρκιζε.  Η Προγραμματική Συμφωνία με την οποία υποτίθεται ότι ‘κατοχυρώθηκε’ το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση, ουδέποτε εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά». Η ευθύνη ανήκει  στην  ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διότι δεν  λειτούργησε συλλογικά και ενωτικά.  Στα 26 χρόνια κοινοβουλευτικής μου διαδρομής είναι κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ψυχική και συντροφική  επικοινωνία σχεδόν απωλέσθηκε.»

Όλοι όσοι μιλούσαμε για ενότητα και ουσιαστική ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης – και όχι με ατυχείς και προσβλητικούς για τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ εγχειρήματα τύπου 58 και Ελιά – όχι μόνο δεν ακουσθήκαμ ,αλλά απομονωθήκαμε», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης. Ακόμη και την ύστατη στιγμή, σημείωσε, οι εκκλήσεις από ιστορικά στελέχη, να προχωρήσουμε σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές με θέμα και την εκλογή ηγεσίας, από την βάση – τους πολίτες,  δεν έγιναν αποδεκτές.


Ερωτηθείς για το ότι δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι ήδη μετά την εμπειρία των εκλογών του 2012, είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι η πολιτική ζωή και κυρίως ο πολιτικός λόγος και συμπεριφορές όπως έχουν διαμορφωθεί τον προβληματίζουν αρνητικά, ακόμα δε πιο λυπηρό είναι το κλίμα  στο Κοινοβούλιο, που πλέον κύριο γνώρισμα του είναι ο ακραίος και λαϊκίστικος λόγος.

Στο πλευρό του Κινήματος και του Γιώργου Παπανδρέου οι Έλληνες του Τορόντο Καναδά

Άλλη μια φορά οι Απόδημοι δίνουν δυναμικό παρών με ψήφισμα που συντάσσονται με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΨΗΦΙΣΜΑ 


Εμείς οι Έλληνες της διασποράς, κάτοικοι του Τορόντο, πρώην μέλη και φίλοι της τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καναδά, έχοντας ζήσει  από κοντά τον αγώνα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά της επτάχρονης τυραννίας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, αλλά και την μετέπειτα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή της Ελληνικής κοινωνίας:

Συνήλθαμε σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 σε σύσκεψη προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας εν όψει των επερχόμενων Βουλευτικών εκλογών.

Ύστερα από εκτενή συζήτηση και γνωρίζοντας το ήθος και τον χαρακτήρα του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο έχουμε την τύχη  να γνωρίζουμε από κοντά από τα παιδικά του ακόμη  χρόνια,

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι όχι μόνο χρέος αλλά και τιμή μας να συστρατευθούμε για μια ακόμα φορά στο πλευρό του, προκειμένου να τον ενισχύσουμε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για την εγκαθίδρυση μιας δικαιότερης κοινωνίας και μιας σύγχρονης Δημοκρατίας στην Ελλάδα .

Διατρανώνουμε την εκτίμηση και την αλληλεγγύη μας προς το πρόσωπό του και προς τους άξιους συνεργάτες του.

Καλούμε όλους τους ειλικρινείς Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύσουν την προσπάθεια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να συμπορευτούμε μαζί για μιά καινούργια πορεία, με οδηγό την ιδρυτική διακύρηξη του Κινήματος και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθούν  υπογραφές

1. Κουτρουμπής Κωνσταντίνος
2. Τσερωτάς Νίκος
3. Μολυβιάτης Γιώργος
4. Σκουτάκη Μπέττυ
5. Ράλλης Θεώδορος
6. Παπανδρέου Σοφία
7. Χαραλαμπίδη Κατερίνα
8. Ριζάκος Παναγιώτης
9. Γουγάς Χρήστος
10. Μαντάς Νικόλαος
11. Μαντέλος Ειρήνη
12. Νάστης Βίκτωρ
13. Παπαχρήστος Γιώργος
14. Παπαδάκος Ανδρέας
15. Μαρτζώκας Χρήστος
16. Κωτσόπουλος Γιώργος
17. Δημητρόπουλος Κώστας
18. Ξυδιάς Αναστάσιος
19. Κλουτσουνιώτης Στράτος
20. Αντωνόπουλος Γιώργος
21. Κουπούκης Αλέκος
22. Ρόρος Τόνυ
23. Ρουμανάς Τρέντυ
24. Ρέγγης Παρασκευή
25. Σταματίου Τούλα
26. Γκούβερης Χρήστος
27. Συριόπουλος Νικήτας
28. Μπίκα Δέσποινα
29. Καμπούρης Βίκτωρ
30. Καψής Δημήτρης
31. Τζούμης Βασίλης
32. Σκουτάκης Νίκος
33. Γεωργίτσης Άγγελος
34. Μπελιγράτη Βασιλική


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΑΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, Β’ ΑΘΗΝΑΣ με το ΚΙΝΗΜΑ



«Βούλιαξε» το ΤΙΤΑΝΙΑ στη συγκέντρωση του Μωραΐτη - «Το ΚΙΝΗΜΑ θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών»

  • Δεν μας κρατάει κανείς! Δε θα φιμώσει κανείς την φωνή μας!
  • Μονόδρομος η πρωτοβουλία Παπανδρέου. Επιλέξαμε τις αξίες όχι τη συναλλαγή
  • Ήρθαμε για να ενώσουμε την παράταξη όχι να τη διασπάσουμε. Δεν θα γίνουμε η βολική πατερίτσα κανενός
  • Η χώρα δηλητηριάστηκε από μύθους και συνομωσίες
  • Ο Παπανδρέου ανατράπηκε και η χώρα μπήκε σε περιπέτεια γιατί ο ένας ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος πρόεδρος
  • Ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε τόσο απολίτικο και προσωποκεντρικο. Ταυτίστηκε με τη ΝΔ. Η ηγεσία το απογύμνωσε ιδεολογικά
  • Μύθος η συνέχεια επίλογων Παπανδρέου. Ο Σαμαρά απέτυχε. Είναι ομάδα υπερσυντηρητικών με ακροδεξιές καταβολές
  • Κόμμα του χτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι προοδευτική παράταξη ούτε αριστερά. Κάνουν εμπόριο ελπίδας

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας Θάνος Μωραΐτης με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο κόσμος πλημμύρισε τις αίθουσες και όλα τα φουαγιέ του ξενοδοχείου Τιτάνια ενώ στην κυριολεξία έφτανε μέχρι την Πανεπιστημίου.

Ο Θάνος Μωραΐτης εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των πολιτών της Β Αθήνας, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για την «συγκλονιστική παρουσία», κάνοντας λόγο για «μια μέρα που δεν ξεχνιέται ποτέ», ενώ είπε: «Αυτή είναι η πραγματική δημοσκόπηση. Η φωνή θα γκρεμίσει δημοσκόπους, τηλεσχολιαστές, λιβελογράφους, συκοφάντες, παράγοντες της διαπλοκής που επί πέντε χρόνια τώρα έχουν δηλητηριάσει την κοινωνία με μύθους. Οι μύθοι τέλειωσαν! Τα παραμύθια της διαπλοκής τέλειωσαν! Ήρθε η ώρα να ειπωθεί η αλήθεια! Η παράταξη των ρήξεων, των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών είναι εδώ.Γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς! Δε θα φιμώσει κανείς την φωνή μας. Είμαστε χωρίς εξαρτήσεις. Ασυμβίβαστα ταγμένοι και προσηλωμένοι στο δημόσιο συμφέρον και στον ελληνικό λαό». Κλείνοντας ομιλία του την απευθυνόμενος σε όλους του προοδευτικούς πολίτες είπε: «Να ξαναβρεθούμε με αυτούς που χαθήκαμε στη δίνη μιας κρίσης που άλλαξε τη ζωή όλων. Αξίες μας ένωσαν αξίες θα μας ενώσουν και πάλι. Ένα ΚΙΝΗΜΑ μας ενώνει και πάλι. Δεν θα κάνουμε πίσω. Η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ. Όσο και να δεν θέλουν κάποιοι.Να γίνουμε η φωνή όλων όσοι ένιωσαν να την χάνουν αυτά τα 5 χρόνια. Όσων προπηλακίστηκαν γιατί δε δέχτηκαν το ψέμα».

Σημεία από την ομιλία:


Για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου

«Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος μπήκε σε ένα αεροπλάνο στις Κάννες στηρίζοντας και ποιος βγήκε από αυτό, έχοντας ουσιαστικά ανατρέψει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό του 44%. Είναι το ίδιο πρόσωπο! Ο Παπανδρέου ανατράπηκε και η χώρα μπήκε σε περιπέτεια για ο ένας ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος πρόεδρος».

Για το ΚΙΝΗΜΑ

«Η πρωτοβουλία Παπανδρέου ήταν μονόδρομος ώστε να εκφραστεί ένα πολιτικό ακροατήριο που δεν συμβιβάζεται με ένα απολίτικο κομματίδιο στελεχών, με μανία κυβερνητισμού το οποίο έχει απογυμνωθεί από αξίες, οράματα και ιδεολογικό στίγμα. Ήρθαμε να ενώσουμε την παράταξη, όχι για να τη διασπάσουμε. Η μεγάλη παράταξη δεν μετριέται στα παραβάν όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Απευθυνόμαστε στο 44% όχι στο 4%. Επιλέξαμε το δρόμο της ρήξης και των αξιών όχι τη συναλλαγή. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για μια καρέκλα! Δεν θα θυσιάσουμε αξίες, αξιοπρέπεια για ένα ρόλο εξουσίας! Εμείς δεν θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του 2009 που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συθέμελα. Δεν θα γίνουμε η βολική πατερίτσα κανενός. Θα διεκδικήσουμε τις πραγματικές προοδευτικές αλλαγές».

Για Βενιζέλο

Ανδρεάδης Ανδρέας Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Σέρρες, Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιατί συντάσσομαι με τον Γιώργο Παπανδρέου και 
το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Γιατί με τον Γ. Παπανδρέου; Είναι ένα ερώτημα που ακούω συχνά από την ημέρα που αποφάσισα να συνταχθώ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να θέσω υποψηφιότητα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια της Π.Ε. Σερρών. 
Συντάσσομαι μαζί του γιατί πιστεύω ότι είναι ένας προοδευτικός πολιτικός ηγέτης , με παγκόσμια αναγνώριση, με όραμα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, που συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας. 
Το πολιτικό , οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να τον εξοστρακίσει, χλευάζοντας τις προοδευτικές απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει για διάφορα ζητήματα ή προσπαθώντας να ακυρώσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ως Πρωθυπουργός εφάρμοσε. 

Tα τελευταία χρόνια κατηγορήθηκε ιδιαιτέρως για το «λεφτά υπάρχουν», φράση που είπε το 2009 στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Δεν περιείχε όμως η παραπάνω φράση κάποια υπόσχεση για παροχές, για αυξήσεις σε μισθούς ή συντάξεις. Στη συνέντευξη εκείνη είπε και μερικά σημαντικά ΑΝ τα οποία έκοψαν στο μοντάζ τα ΜΜΕ που τον επικρίνουν. Αν είπε, νοικοκυρέψουμε το κράτος, πατάξουμε τη φοροδιαφυγή , τις πελατειακές σχέσεις , το ρουσφέτι κ.α. Προτάσεις με τις οποίες δεν διαφωνεί κανείς λογικά σκεπτόμενος πολίτης.
Παράλληλα κατηγορήθηκε ότι είναι ο υπαίτιος για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, ενώ κατά τους ισχυρισμούς των επικριτών του είχε εναλλακτικές λύσεις. Ισχυρίστηκαν πολλοί από το 2010 και εξακολουθούν ορισμένοι ακόμα και σήμερα ψευδώς να επιμένουν, ότι η χώρα είχε δυνατότητα δανεισμού από πολλές πηγές, όπως π.χ. από την Κίνα ή η τη Ρωσία, αλλά ο Γ. Παπανδρέου από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διόγκωσαν σκόπιμα το πρωτογενές έλλειμμα του 2009, για να αποκλειστούμε από τις αγορές και να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ. Το ψέμα αυτό με τον καιρό κατέρρευσε από διάφορα γεγονότα που «ξεγύμνωσαν» όσους το χρησιμοποιούσαν. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο Μηχανισμό Στήριξης, διέλυσαν όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας.
Όσον αφορά το πρωτογενές έλλειμμα το 2009 αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ανέρχονταν στο 15, 6% του ΑΕΠ, περίπου 25 δις ευρώ δηλ. Αυτό ήταν και το πιο επιβαρυντικό οικονομικό στοιχείο που μας οδήγησε ουσιαστικά στο μνημόνιο και δεν το αμφισβητεί πλέον κανείς αξιωματούχος, καμιά υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παραδέχονται πολλοί πλέον και στην Ελλάδα, εμμέσως αλλά σαφώς και η Ν.Δ. όταν υπερψήφισε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2013, που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας και στον οποίο αναφέρονταν ρητά ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν ίσο με το 15,6% του ΑΕΠ της χώρας. 

Συντάσσομαι με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί στη σύντομη πρωθυπουργική θητεία του άλλαξε ή προσπάθησε να αλλάξει πολλά κακώς κείμενα στη χώρα μας , προωθώντας χρήσιμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της διαφάνειας, αξιοκρατίας, ισονομίας, ισότητας, σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο φυσικό περιβάλλον .
Έτσι εν μέσω του δυσβάσταχτου μνημονίου λόγω του χρέους και του ελλείμματος που μας φόρτωσε επί το πλείστον η διακυβέρνηση η Καραμανλή και μόνο σε 2 χρόνια ψηφίστηκαν νόμοι -τομή για τη λειτουργία του κράτους:
-Διαύγεια, καμιά πράξη στο δημόσιο δεν έχει ισχύ αν δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Ο πολίτης μπορεί άμεσα να ελέγξει τις αποφάσεις κρατικών οργάνων. Εκατομμύρια ευρώ εξοικονομήθηκαν αμέσως. H Διαύγεια βραβεύτηκε φέτος στον 19ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πληροφορικής που διεξήχθη στο Μεξικό και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε 3 φορές να την ακυρώσει. Γιατί άραγε;
-OpenGov, στελέχωση του κράτους με τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Διαφάνεια στην επιλογή των κρατικών λειτουργών. Αντί να βελτιωθεί και να ενισχυθεί αυτός ο θεσμός, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γέμισε όλες τις θέσεις με καθαρά κομματικά κριτήρια (Υπήρχε μάλιστα και αναλογία 4-2-1). 
-Νόμος για τα πανεπιστήμια, ο οποίος ψηφίστηκε με τεράστια πλειοψηφία στη Βουλή και πλέον αλλάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρόλα τα πισωγυρίσματα των σημερινών κυβερνώντων.
-Καλλικράτης, δημιουργία μεγαλύτερων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποκέντρωση, περισσότερη αυτονομία από την κεντρική διοίκηση.
-Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλες τις συναλλαγές του κράτους και των δομών του. Εξοικονόμηση πόρων, ταχύτερη διεκπεραίωση συναλλαγών.
-Ηλεκτρονική συνταγογράφηση η οποία αμέσως εξοικονόμησε δισεκατομμύρια ευρώ.
-Για τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή δημιουργήθηκαν: Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, Φορολόγηση των Offshore, Νόμος για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Δεν προέκυψαν οι συλλήψεις μεγάλων οφειλετών από το πουθενά.
- Απογραφή για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους των δημοσίων υπαλλήλων, και μείωση του αριθμού τους , όπου υπήρξαν υπεράριθμοι, χωρίς να γίνουν απολύσεις, αλλά με τη θέσπιση του μέτρου μια πρόσληψη για κάθε πέντε ή δέκα αποχωρήσεις (ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις ανάγκες των υπηρεσιών).
-Ψήφιση του Ν. 3839/10 για την αξιολόγηση των στελεχών στο δημόσιο, (καταργήθηκε επί Υπουργίας Κ. Μητσοτάκη, με απόφαση Υπουργού κρίνονται πλέον) του Ν. 3838/10 για την Ιθαγένεια των Μεταναστών,(ακυρώθηκε από το ΣτΕ to 2013 ), επαναφορά του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις. 
-Για το περιβάλλον και το κλίμα. Προωθήθηκαν οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ,η ηλιακή, η αιολική κ.α. καθώς και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια. Συνέβαλε έτσι η χώρα μας στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων του θερμοκηπίου, δημιουργώντας παράλληλα έναν μεγάλο κύκλο εργασιών για τους κλάδους των ΑΠΕ και της οικοδομής. .
-Για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού ετοιμάστηκε στα μέσα του 2011 Νομοσχέδιο για τη ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση το αντίστοιχο γερμανικό, το οποίο δεν έγινε ποτέ Νόμος του κράτους, αφού η Κυβέρνηση Παπανδρέου ανετράπη από την εσωκομματική αντιπολίτευση το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς. 
Μπορείτε να θυμηθείτε έστω μια μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Μπορείτε να αναφέρετε μια συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν τις επέβαλε κανένα μνημόνιο αλλά το όραμα για μια Ελλάδα της Ευρώπης και αυτή η προσπάθεια πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί. Το ΚΙΝΗΜΑ εγγυάται ότι στην επόμενη βουλή θα είναι η δύναμη των πραγματικών αλλαγών, για μια Ελλάδα χωρίς πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία με ίσες ευκαιρίες για τους πολίτες . Για μια Ελλάδα που δίνει δυνατότητες στην περιφέρεια και στην αυτοδιοίκηση και προωθεί τη βιώσιμη –πράσινη ανάπτυξη με προσοχή στο κλίμα και σεβασμό στο περιβάλλον.
ΠΑΜΕ λοιπόν όλοι μαζί , στις 25 του Γενάρη με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου.