Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Γλέζος κατά Τσίπρα: Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό...

Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς  και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο - παρέμβαση στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες
Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας έντιμος και ακέραιος άνθρωπος, αγνός πατριώτης και αγωνιστής που σέβεται την πορεία του μέσα στο χρόνο. Έτσι αντέδρασε στην υποκρισία.
Απέδειξε το πολιτικό του θάρρος και τη δύναμη με το να ζητήσει συγγνώμη!...
Διαβάστε το όλο άρθρο

"Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015"

Υπεύθυνη κυβέρνηση

Το Σαββατοκύριακο θα ετοιμάσει τις μεταρρυθμίσεις.
Ήταν δικαιολογημένο όταν οι Ευρωπαίοι ζητούσαν συγκεκριμένες προτάσεις ως τακτική των Τσίπρα και Βαρουφάκη, ότι ήθελαν πολιτική συζήτηση και όχι συζήτηση για αριθμούς.
Όταν όμως, μας ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομίας ότι το Σαββατοκύριακο θα ετοιμαστεί πυρετωδώς το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων εύλογα αναρωτηθήκαμε.
Αν οι Ευρωπαίοι δεν το ζητούσαν, αν τελικά είχαν "σχίσει" το μνημόνιο, πότε θα προωθούσαν μεταρρυθμίσεις;
Ένα κόμμα που επί δύο χρόνια ετοιμάζεται για την εξουσία, πόσο σοβαρά δείχνει ότι λαμβάνει υπόψη τις μεταρρυθμίσεις, αν μέσα σε 48 ώρες ετοιμάζει ένα "εμπεριστατωμένο" σχέδιο μεταρρυθμίσεων;
Αν οι Ευρωπαίοι προβάλουν ενστάσεις ότι διακρίνουν προχειρότητα θα είναι δικό τους σφάλμα;
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τελικά, περιείχε μόνο παροχές ;
Α...μάλιστα...ξεχάσαμε. Ο Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξη τύπου ότι θα είναι απλά ένας κατάλογος. Χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς κοστολόγηση. Εμείς έχουμε ένα έτοιμο ...με κοστολόγιο, από το 2011, τότε που σε όλα έλεγαν "αντιμνημονιακά όχι".
Μπορεί τα ΜΜΕ να θέλουν να γλιτώσουν τα χρέη τους και να εκθειάζουν την κυβέρνηση, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει μεγάλη προχειρότητα και μεγάλη ανευθυνότητα.